DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală a Apelor Banat anunță că cetățeni își mai pot exprima punctul de vedere cu privire la gospodărirea apelor din zonă până la 22 iunie. Mai precis, este vorba de documentul Probleme importante de gospodărire a apelor în Spațiul Hidrografic Banat”.

ABA Banat dorește să identifice cu ajutorul sugestiilor celor interesați care sunt principalele probleme referitoare la gospodărire apelor din Timiș, Caraș-Severin, dar și Arad și Mehedinți, cu apele aferente spațiului hidrografic Banat. Din decembrie 2019, ABA Banat a deshcis în acest sens un document, la următoarea adresă.  Documentul amintește despre poluare cu substanțe organice, poluare cu nutrienți, poluare cu substanțe periculoase alterările hidromorfologice a surselor de apă. Instituția va ține cont de toate probleme semnalate pentru al treilea Plan de Management al spațiului hidrografic Banat.

Vă reamintim că Planul de Management este un instrument de planificare pentru îndeplinirea obiectivelor Directivei Cadru Apa (DCA). Cel de-al treilea Plan de Management al Spațiului hidrografic Banat se va finaliza în decembrie 2021. Acesta va fi documentul strategic în gospodărirea resurselor de apă de suprafață și subterane pentru următorii șase ani și va propune măsuri pentru  atingerea obiectivelor de mediu. Sugestiile, propunerile și comentariile se pot trimite pe următoarele trei căi:

LĂSAȚI UN MESAJ