Acasă Știri din Banat Politic Focurile pe drumuri! USR atacă primarul și președintele de consiliu județean pentru...

Focurile pe drumuri! USR atacă primarul și președintele de consiliu județean pentru nepăsarea în zona infrastructurii

0
DISTRIBUIȚI

USR Timiș începe să prindă tot mai mult curaj în perioada de pre-campanie, chiar dacă mai mult la capitolul logoree și nu critică și nu la propuneri constructive pentru alegători. Dominic Fritz, Cristian Moș și Cătălin Drulă spun că autoritățile locale, în speță primarul Timișoarei și președintele Consiliului Județean Timiș nu se implică suficient în proiectele-cheie de infrastructură.

Deputatul Cătălin Drulă susține că Robu și Dobra nu se implică în alegerea traseului pentru autostrada Timișoara-Moravița, care ar lega, cu ceea ce deja există în România și Serbia, Aradul de Belgrad. Parlamentarul susține că datorită lui se mișcă documentele și pentru varianta ocolitoare de vest a centurii Timișoarei, datorită unor demersuri de tip Don Quijote. ”O indolență mai mare ca la Robu eu nu am văzut în domeniul acesta. Robu se trezește acum, când centura de sud este în construcție că nu există soluții la intersecții, de pildă, cu Drumul Boilor. Omule, unde ai fost până acum? Unde sunt Robu și Dobra în momentul când vorbim despre variantele autostrăzii Timișoara-Moravița, pentru care acum se face studiul de fezabilitate și se va alege o variantă de traseu. Varianta de traseu va influența cum se va construi. Eu personal m-am luptat pentru drumurile astea mai mult decât Robu sau Dobra”, se laudă, eroic, Cătălin Drulă, care i-a mai numit pe cei doi ”niște politruci care cotcodăcesc”.

Cristian Moș, candidatul USR-PLUS la șefia CJT l-a atacat din nou pe Călin Dobra, așa cum face săptămânal. De data aceasta, cu drumul spre aeroport, care nici acum nu este lărgit la patru benzi. ”E o insultă la adresa cetățenilor să aștepți mai bine de trei ani să-ți faci treaba. Călin Dobra a crezut că am uitat ce a declarat în februarie 2019 despre drumul spre aeroport și a revenit în februarie 2020 cu aceeași promisiune, așa cum ne-a obișnuit. Ne-a spus că se va face lărgirea la patru benzi, dar nu avem constructor nici acum. Vine cu aceeași ciorbă reîncălzită ca și oricând a avut ocazia, doar vin alegerile. Călin Dobra este un pesedist de carieră și bifează toate aceste vechi defecte ale clasei politice”, a spus Moș.

Dominic Fritz spune optimist, că dacă va câștiga alegerile, ca termina inelele II și IV de trafic urban din Timișoara. Germanul critică și faptul că centura se face cu o bandă pe sens. ”O greșeală a fost că s-a retras proiectul cu două benzi pe sens. Cd vom avea centura dată în folosință aceasta va fi deja supra-încărcată și va trebui să facem un nou proiect de extindere la patru benzi. E bine că în partea de vest nu o să mai fie cu două benzi. A doua greșeală este că nu s-a găsit o soluție pentru traficul urban, pentru că lumea nu va folosi centura pentru asta. avem nevoie de acel inel IV pentru acest trafic urban. Trebuie să fie prioritar inelul II și inelul IV. De ani de zile primarul ne vorbește de Grigore Alexandrescu, în nord-vest, de extindere, trotuare. și nu are nici măcar un trotuar. În zona dintre Calea Buziașului și Calea Lugojului nu numai că nu s-a făcut nimic, dar s-au făcut PUZ-uri, s-au construit case, s-au parcelat terenuri. Nu știu dacă au fost intenții rele sau primăria a dormit când a făcut planurile”, a precizat Fritz.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ