DISTRIBUIȚI

Autoritățile au decis să mărească lista de stat din care la sosirea în România nu mai e nevoie să vă autoizolați. Acum s-a ajuns de la 17, la 23 de țări, cu mențiunea că totul se va implementa de marți, de la ora 00:00.

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. ”Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.  Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, transmit autoritățile.

Măsurile nu se aplică pentru teritoriile franceze de peste mări. Decizia intră în vigoare din 23 iunie, ora 00:00. Cealaltă listă de 17 state rămâne și ea valabilă: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ