DISTRIBUIȚI

Fortuna Becicherecu Mic a anunțat transferul Laurei Rus, una dintre cele mai bine cotate fotbaliste românce. Originară din Bocșa, dar cu domiciliul în Timișoara, jucătoare de echipă națională revine în țară după 13 ani în care a jucat în străinătate.

La 16 ani, Laura Rus a trecut de la handbal, pe care îl practica în Reșița, la fotbal, pe care a început să-l joace la Târgu Jiu, la Pandurii. În doar trei ani, fotbalista care joacă pe postul de atacant a prins un prim contract în străinătate, la Sporting Huelva. A urmat un parcurs pe la  Cipru (Apollon Limassol), Danemarca (Fortuna Hjorring), Coreea de Sud (Suwon FMC și Icheon Daekyo WFC), Italia (Sassuolo și Hellas Verona) și Belgia (RSC Anderlecht). A fost campioană în Cipru și Belgia, dar și golgheter în Champions League și campionatul sud-coreean.

Conform site-ului clubului, ”Lala” se va implica și la nivel juvenil la club. ”După un an dificil pentru mine pe plan personal, am luat decizia de a mă întoarce în țară pentru a fi mai aproape de familie, iar singurul club la mă vedeam jucând în România este Fortuna Becicherecu Mic. Sper la o integrare cât mai ușoară pentru că îmi doresc să facem lucruri frumoase împreună! Și cred cu tărie că putem atinge rezultate bune. Fotbalul feminin românesc a crescut mult în ultimii ani și consider că printr-un campionat mai puternic, mai disputat, acesta va crește și mai mult și la nivel calitativ, nu doar cantitativ”, a spus jucătoarea, pentru site-ul clubului.

Managerul Sorin Brîndescu spune că Laura va fi un model, la cei 32 de ani ai săi, pentru tinerele jucătoare. ”Suntem onorați că Laura Rus a ales echipa noastră și, prin venirea ei, sperăm să creștem nivelul jocului practicat. Talentul, valoarea și experiența ei vor aduce un plus echipei noastre, atât colectiv cât și individual, în special pentru jucătoarele tinere care au multe de învățat de la ea, constituind un model pentru ele”, a spus Brîndescu, pentru aceeași sursă.

foto: fortunabecicherec.ro

LĂSAȚI UN MESAJ