DISTRIBUIȚI

În această seara, s-a emis avertizare hidrologică de cod roșu pentru râul Bega, în ceea ce privește bazinul superior, adică zona orașului Făget. Avertizarea e valabilă până la ora 24.

ISU Timiș anunță că a dispus transmiterea avertizării către toate primăriile din localitățile vizate de cod. S-a solicitat instituire permanenței în primării, iar populația a primit mesaje prin sistemul RoAlert. De asemenea, a fost crescută capacitatea operațională la Stația de Pompieri Făget. În oraș a fost adusă o motopompă de capacitate mare, un încărcător de saci cu nisip, dar și motopompe remorcabile și transportabile. La sediul ISU este activată grupa operativă. Instituțai, alături de Prefectură și Sistemul de Gospodărire a Apelor Timiș monitorizează în permanență situația.

Pompierii recomandă oamenilor din zona Făgetului să ia măsurile de autoprotecție pe perioada inundațiilor. Sunt de evitat deplasările prin curenții de apă, deoarece există riscul pierderii echilibrul. De asemenea, e de evitat și mersul cu mașina prin zonele inundate. celor surprinși de viitură li se recomandă să se urce în părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până vin salvatorii, Dacă e necesară evacuare, oamenii trebuie să se deplaseze spre o zonă de înaltă apropiere, indicată de autorități.

 

2 COMENTARII

  1. Ziarele folosesc si poze de arhiva. Nu aveam cum sa avem poze cu Fagetul inundat cand era doar alerta. Cred ca este destul de logic!

LĂSAȚI UN MESAJ