DISTRIBUIȚI

Fotbalul timișorean este prins în declarațiile pompoase, cu aer de glorie, și faptele concrete, cu parfum de naftalină. Deși președintele Mihu vorbește în ultima vreme că roș-galbenii trebuie să escaledeze Everestul, deoarece reprezintă un brand cu greutate, în practică, Ripensia face un lucru specific fotbalului semi-amator, trialurile de jucători.

Practic, trialul anunțat de club este o formă de a se autodenunța că în club nu are cine să facă scouting și că nu există un director sportiv real. Nu întâmplător, în deplasare, secundul Iulian Muntean este și delegatul echipei, pentru că efectiv nu are cine. Mai în glumă mai în serios, după anunțul clubului, la trial se poate prezenta oricine. ”În perioada 8-10 iulie, Ripensia UVT organizează un trial în vederea unei posibile cooptări în lotul nostru a jucătorilor interesați. Acțiunea de selecție se va desfășura la stadionul Electrica, va fi condusă de către conducerea tehnică a primei echipe și se va desfășura astfel: 8-9 iulie, ora 18.00 – antrenament; 10 iulie, ora 18.00 – meci de verificare. Pentru mai multe informații, jucătorii interesaţi sunt rugați să scrie pe adresa de email secretariat@ripensiatimisoara.ro sau să sune la telefon 0748 204 608 ”, anunță clubul.

Altfel, metoda trialurilor a mai fost aplicată în Liga 2 la ACS Poli. Club despre al cărui parcurs și management nu mai este nevoie să dezvoltăm nimic, deoarece căderea în abis este binecunoscută de microbiști. Promotorii acestei practici vetuste erau Ionel Bungău sau Jackie Ionescu, care aveau scuza că au prins un fotbal romantic, în care la trialuri aveai șansa să găsești un diamant neșlefuit. În condițiile fotbalului actual, șansele ca un trial să nu fie doar o pierdere de timp în pregătire unei echipe tind exponențial spre zero.

După vizitele medicale, antrenamentele sub comanda lui Cosmin Petruescu se reiau în 6 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ