Persoanele care ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să își actualizeze cunoștințele sau cele care vor să afle ce înseamnă această meserie au posibilitatea să participe la un curs în acest sens. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Departamentul de Formare și Perfecționare Profesională organizează în perioada 26 mai – 26 iunie 2015, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT  cursul de arhivar ”COR 441501”.

„Programul de formare este proiectat să satisfacă, atât cerințele instituționale de formare continuă și dezvoltare de competențe, cât și nevoile individuale de pregătire în domeniu în concordanță cu legislația și standardele în vigoare”, spun reprezentanții CCIAT.

Cursul de arhivar este obligatoriu pe piața muncii, conform Articolului 31 din Legea Arhivelor Naționale nr. 6/ 1996, fiecare organizație publică sau privată având obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat. În urma cursului, participanții vor dobândi competențe precum redactarea nomenclatorului arhivistic, gestionarea fondului documentar, prelucrarea documentelor, utilizarea informațiilor din documente, conservarea arhivei în depozit, aplicarea normelor de protecție a mediului, competențe informatice, dar și competențe de bază în matematică, știință și tehnologie.

Programul cursului este de luni până vineri, între orele  16.30-20.30 și are în structură două săptămâni de teorie și două de practică. Condiția participării este finalizarea studiilor medii. Cursul este acreditat de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și de Ministerul Educației, Cercetării, Inovării, Tineretului și Sportului și este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări. Organizatorii anunță și faptul că diplomele se eliberează în 30 de zile de la absolvirea cursului.

Nicoleta POPA

 

LĂSAȚI UN MESAJ