DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica se laudă mereu cât de mult se pricep la a manageria comunicarea publică și marketingul, dar au bifat contraperformanța de a anunța vineri după ora 17, că de marți, Viorel Șerban este noul președinte! Altfel, mutarea nu mai este o noutate pentru lumea fotbalistică timișoreană, unde se știa de ”rocada” Drăgan-Șerban.

Dacă clubul a anunțat mutarea parafată de marți vineri după ora 17, am decis și noi ca publicație să anunțăm a doua zi mutarea, dacă tot ”avem timp”. Noroc ca Universitatea Politehnica nu funcționează cu aceeași ”viteză”! Altfel, la ASU se continuă cu președinți rectori, chiar dacă acest lucru nu prea mai e de actualitate în fotbalul actual. Viorel Șerban a fost însă mereu implicat în viața echipei, din 2012, de când a fost ales rector. Cele două mandate permise de lege au ajuns la bun-sfârșit, ieșit la pensie, acum Șerban se implică și ”de jure” la club.

Bineînțeles, Șerban a acumulat experiență și când se ocupa de echipa de handbal. ”Nu ştiu dacă putem să-i spunem revenire, e o senzaţie uşor ciudată, pentru că în aproape toată activitatea mea de cadru didactic al Politehnicii şi prin funcţiile de conducere am fost chiar foarte apropiat de zona sportivă. Şi desigur, deşi am fost mulţi ani în zona handbalului, pentru mine fotbalul a fost întotdeauna marea pasiune. Când poziţia mi-a permis să mă apropii mult mai mult, am făcut-o. Şi iată că, după încheierea mandatului de rector, e o nouă provocare. O provocare pe care eu am primit-o cu braţele deschise, pentru că în calitate de rector am participat practic la intrarea în anul 100 a şcolii noastre de tradiţie şi, iată, din postura de preşedinte al clubului de fotbal Politehnica Timişoara vom intra în anul 100. Şi asta obligă mult”, a declarat noul președinte pentru site-ul oficial al clubului.

Viorel Șerban nu s-a ferit să ascundă rocada cu noul rector Florin Drăgan, fostul președinte al clubului. ”Sigur, mă voi implica mai mult decât am făcut-o din funcţia de rector. Domnul Florin Drăgan, actualul rector, va fi în continuare alături de echipă. Pentru că Universitatea Politehnica face parte din fibra echipei de fotbal Politehnica Timişoara. Practic am făcut o rocadă. Dar eu voi fi mult mai implicat şi voi marşa pe o serie de activităţi executive. Consider că sunt paşi importanţi de făcut în perioada următoare. De aceea mă voi implica mult mai mult decât o face de obicei un preşedinte. În structura noastră avem team-manager, avem director sportiv, o serie de oameni care se ocupă de detaliile funcţionării. E momentul să luăm decizii mai importante pentru viitorul clubului, care implică desigur alt nivel de abordare. Cam ăsta va fi jobul şi provocarea mea”, a precizat fostul rector.

De asemenea, Șerban recunoaște și că bugetul clubului a avut de suferit. ”Sigur, bugetul începem să-l conturăm, avem contracte care trebuie respectate, un lot, de asemenea suntem preocupaţi că unii jucători şi-au încheiat durata contractuală. Unii vor rămâne, alţii vor pleca. Au şi plecat o parte dintre jucători. Căutăm să rezolvăm problemele specifice ale unei echipe de Liga 2, în care sunt obligatorii două poziţii pentru juniori. Facem apel şi la resursa proprie şi colaborările pe care le avem. În acest coordonate, discutăm precaut, suntem încă în discuţii privitor la formarea bugetului, cu partenerii clasici. Care, după cum bine ştiţi, cei din zona HoReCa, au avut de suferit extraordinar. Asta ne-a afectat destul de mult… Dar suntem încrezători că vom reuşi să ne apropiem de un buget, nu pot să vă dau cifre, e destul de complicat, dar de un buget care să acopere cheltuielile pe care noi le preconizăm cu echipa. Şi de aceea suntem precauţi. Probabil în decursul lunii iulie vom rezolva câteva aspecte”, a mai spus noul președinte pentru aceeași sursă.

În restul interviul, noul președinte vorbește despre dezvoltarea clubului pe palierele despre care se tot vorbește și la FRF de când a venit Răzvan Burleanu: juniori, comunicare, promovare, marketing, imagine. Performanță la seniori, mai puțin.

foto: youtube.com

LĂSAȚI UN MESAJ