DISTRIBUIȚI

Timișoara nu e unde ar trebui să fie ca oraș la capitolul sport, cu prezențe sporadice pe harta marii performanțe în ultimii ani. Lipsa unei infrastructuri sportive adecvate cântărește greu. Nicolae Robu știe asta, și după ce a promis multe terenuri noi de fotbal, acum spune că vrea o pistă olimpică de canotaj, chiar pe Bega!

Promisiunea are iz excentric, dar unele premise s-au creat deja. Printr-un program de cooperare transfrontalieră, canalul Bega se aduce din nou la starea necesară pentru a fi navigabil. Practic, se va relua tradiția întreruptă în istorie de conflictul dintre Tito și Stalin, când s-au sistat navigațiile dintre România și Serbia, pe Bega. De altfel, pista ar urma să fie în zona cartierului Iosefin, unde era și vechiul port al Timișoarei, nu departe de Turnul de Apă. Despre turnul din Iosefin mai spunem că se va transforma complet, grație unui proiect câștigat de finanțare prin fonduri norvegiene.

Așadar, niște premise ar fi. Robu spune că pista va fi olimpică, de aproximativ 2 km lungime. ”Vizavi de port vom face o pistă de canotaj, o pistă olimpică! Nu știu cât o să fie. Circa 2 km, ceva de genul acesta. Nu intrăm în detalii tehnice, pentru că de asta se ocupă specialiștii. Aici vor veni schimbări spectaculoase! Eu lucrez în cadrul unei viziuni de evoluție a orașului pe termen lung”, a anunțat primarul Timișoarei, din nou, mândru de ideile sale.

De peste șase ani, autoritățile promit o pistă olimpică de canotaj pe lacul Surduc, dar nu s-a mișcat nimic concret în acest sens. Din acest motiv, edilul spune că se va face la Timișoara o pistă, pe Bega. ”Eu voi face și o pistă de canotaj! S-a discutat la un moment dat să se facă la Surduc…Aici la Timișoara! Timișoara va fi un loc unde vor fi mari competiții de canotaj. Și când spunem că facem, facem. Nu trebuie să facem anul acesta. Vom face la anul. Vom găsi resurse”, a mai spus Robu.

Ca să recapitulăm ce a mai promis primarul recent pentru sport. Din fondurile primăriei, stadion nou în Ciarda Roșie, stadion de tip lego la Optica, și reabilitarea terenului Dacia. Din banii de la CNI, un stadion nou în locul actualului „Dan Păltinișanu”, dar și o bază sportivă de tip 1 cu teren sintetic, pentru care există deja o licitație în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ