DISTRIBUIȚI

Săptămâna tristă în miez de vară pentru iubitorii fotbalului timișorean. Dacă joi ne-a părăsit, după un stop cardiac, pe fondul unei cumplite maladii, Ionuț Popa, duminică dimineața a venit altă veste tragică. Marian Cisovsky, fostul căpitan al lui Poli din vremea lui Marian Iancu, s-a stins la doar 40 de ani.

Cisovsky suferea de șase ani de scleroză laterală amiotrofică, o boală care afectează musculatura. Aceeași maladie a avut și celebrul om de știință Stephen Hawking, care a murit la 76 de ani după ce a fost țintuit mare parte a vieții într-un scaun cu rotile. Marian Cisovsky și-a descoperit afecțiune la un control medical la genunchi, în urma unei accidentări. La Poli a jucat între 2008 și 2011 și a fost unul dintre cei mai buni fundași centrali ai echipei. În multe meciuri,a purtat și banderola de căpitan al alb-violeților.

Acum, ”Ciso” avea 40 de ani și se retrăsese de șase ani, de când a aflat cumplitul diagnostic. Din 2011 până în 2014, după Poli, a jucat în Cehia, la Viktoria Plzen. În cariera sa a mai trecut pe la HFC Humenne, Inter Bratislava, MSK Zilina, Artmedia Bratislava și Petrzalka, toate, în Slovacia natală, și toată, înainte de experiența din România, unde a fost adus de Dusan Uhrin.

foto: prosport.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ