DISTRIBUIȚI

Marți la ora prânzului au apărut notele la prima sesiune de Bacalaureat. Rata de promovabilitate a scăzut cu peste două procente comparativ cu anul trecut. Au fost multe note de zece, dar și medii perfecte ale candidaților.

Au susținut Bacalaureatul 4697 de candidați în Timiș, în acest an. Dintre ei, au promovat examenul maturității 2866 de candidați, dintre care 2563 sunt din promoția 2020, iar 303 sunt candidați din promoții anterioare. Au fost și 287 de absenți, iar nouă candidați au fost eliminați pentru fraudă și nu vor putea să dea Bac-ul la viitoarele două sesiuni. Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, rata de promovabilitate de 61,02%, un procent cu 2,65% mai mic ca anul trecut. Reamintim că pentru promovare e necesară și media finală 6. Au promovat 69,70% din cei din promoția curentă și și 29,71% dintre candidații din promoții anterioare.

În total, din Timiș, 12 elevi au media 10 la Bac. Au fost 80 de note de zece la Limba și literatura română, o notă de zece la Limba maternă, 127 de note maxime la Proba obligatorie a profilului și 201 la Proba la alegere a profilului. Cei ce speră la note mai mai pot depune contestații astăzi, între orele 16-20, și mâinem între orele 8-12. Contestațiile se pot depune și online. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sesiunea specială de Bac, pentru cei ce au fost izolați cu familia sau au avut temperatură la prima, începe în 6 iulie. Sesiunea specială a Evaluării Naționale a decurs perfect în Timiș. Luni și marți au fost câte opt candidați, și nu au fost probleme legate de temperatura prea mare, tentative de fraudă sau neprezentare.

LĂSAȚI UN MESAJ