DISTRIBUIȚI

De miercuri dimineața, ASU Politehnica a revenit la antrenamente la Baza Sportivă 2 a UPT. Antrenamentele se fac în grupuri, deoarece jucătorii nu au făcut testele pentru coronavirus. Clubul nu a transferat decât cei doi juniori aduși de la Reșița, pe care publicația noastră i-a anunțat deja. Antrenorul recunoaște că nu sunt bani pentru cantonament, iar directorul sportiv a admis și el că obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare.

În condițiile date, ASU face antrenamente în grupuri de opt. ”E destul de dificil după o perioadă mai lungă de pauză. Noi am mai lucrat puțin pentru că nu mi-am dorit să avem o pauză așa lungă. Sperăm ca între timp și măsurile să se relaxeze. Și data trecută am respectat punct cu punct legea. Așa vom face și în continuare, să ne oferim de riscuri și să respectăm cerințele autorităților. Ne vom antrena pentru început în grupuri de opt jucători, chiar dacă legea sugerează în zece, noi o vom face în trei grupuri, cu schimbare de acasă, fără să facă duș, temperatura luată în bază și distanțarea cerută de la Ministerul Sănătății. Cei din Timișoara stau la casele lor, iar cei veniți din alte localități au cazare, li se aduc pachete de mâncare. Am limitat cât mai mult contactul cu alte persoane”, a precizat antrenorul Octavian Benga.

Primul amical al echipei e programat în 18 iulie, iar până atunci, clubul are în vedere testarea jucătorilor. ”E clar că există o reținere.  Testările sunt obligatorii în condițiile în care vrei să faci antrenamentele în comun, mă refer la toată echipa, și inevitabil să intri în cantonament, respectând tot protocolul. Începem mișcarea, nu neapărat antrenamentele. Când vorbim de antrenamente, ne referim la antrenament cum și îmi doresc băieții, în grup, cum îl știm cu toții. E o mișcare, o întâlnire, un moment de organizare. Așteptăm și noi. Noi suntem convinși că vom ajunge în situația în care va trebui să ne testăm”, a explicat directorul sportiv Marius Cociu.

Așa cum site-ul nostru a anunțat deja, mijlocașii născuți în 2002 Victor Lolea și Alexandru Giurică au venit la ASU Poli. Ultima dată, cei doi au fost la CSM Reșița. Au revenit, de asemenea, din împrumuturi, Vlad Bâte, Dragoș Coroiu, Adrian Lazăr și Răzvan Pițigoi. Dintre cei rămași din sezonul trecut, mai trebuie să semneze noile înțelegeri Alexandru Munteanu și Sergiu Popovici. Benga admite că bani pentru mari mutări nu sunt. ”Tot timpul la fotbal ești în căutări sau pot apărea jucători interesanți. Cu siguranță în perioada următoare ne vom decide. Vom vedea și situația bugetului, pentru că există o barieră pe care nu putem să o depășim și e destul de dificil să ne facem iluzii. Vom vedea și de cantonament. Dar eu am transmis conducerii că este pe primul plan să rămână un nucleu de jucători pe care eu mi-l doresc și banii să-i folosim în zona aceasta în dauna unui cantonament. Putem să ne pregătim și la Timișoara. Banii pot fi direcționați către salariile jucătorilor”, a spus tehnicianul.

În ceea ce privește obiectivele, planu clubului e sezonul 2020-2021 doar să se salveze de la retrogradare, iar în următorul, să tragă la promovare. ”Obiectivul rămâne același pe care îl avem de patru ani: rămânerea în Liga 2. E foarte important să rămânem în Liga 2, pregătim 2021-2022 cu speranța că vom promova în Liga 1. Eu tot timpul am spus. De la an la an a fost tot mai greu. Și adevărul acesta e, nu trebuie să ascundem treaba asta și trebuie să fim realiști”, a punctat Cociu. Și președintele speră la lucruri cu un viitor roz, dacă vor fi mai mulți bani. ”Mi-am pus în plan ca în doi ani de zile să atrag oameni potenți financiar. Marea performanță nu se poate face în condițiile în care clubul funcționează actualmente”, a spus Viorel Șerban.

De la prima zi de antrenamente au lipsit Mircea Axente, care are copilul bolnav, și Răzvan Pițigoi, care dădea examenul de permis auto. iată lotul, împărțit în trei grupe:

Grupa 1: Murariu, Jurj, Mera, Coroiu , Denis Radu, Ignea, Bâte , Alex Giurică

Grupa 2: Borbei, Sofran, Scutaru, S. Popovici, Munteanu, Dros, D. Codrea,  Pop

Grupa 3: M. Contra, Vidrăsan, Coadă, B. Vasile, Ad. Lazăr , Cristodulo, Manea, Trip,  Lolea

LĂSAȚI UN MESAJ