DISTRIBUIȚI

Bătrâna Sală ”Constantin Jude” (fostă Olimpia), o clădire brăzdată deja de cutele timpului, va fi reabilitată, dar nu în acest an. Primăria Timișoara, care este proprietarul construcției finalizate în 1969, a demarat licitații pentru reabilitarea acoperișului și fațadei, dar primarul spune că nu poate fi vorba de șantier în 2020.

Concret, în data de 23 iunie s-a dat drumul pe SICAP la procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea fațadei și acoperișului. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 4 august. Valoarea estimată a contractului este de 247 de milioane de lei, cu un termen de realizare de 60 de zile. Cine va câștiga licitația ca avea 30 de zile la dispoziție pentru expertiza tehnică și auditul energetic, plus realizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție. În celelalte 30 de zile, trebuie să se facă proiectul de de autorizare a executării lucrărilor, organizarea execuției și obținerea autorizației de construire.

Nicolae Robu a explicat că și din motive financiare, lucrările efective nu vor începe în 2020. ”La anul vor începe lucrările. Nu se pune problema să fie afectată activitatea sportivă”, a precizat primarul Timișoarei. Așadar, în 2021, echipele de baschet, handbal și futsal (dacă nu cumva vreuna se desființează) vor putea să își desfășoare activitatea și antrenamentele nestigheriți. Precizăm că anul, parchetul se rașchetează și se revopsește. La fel, în sală de să cu var li se fac lucrări, în funcție de necesități. În perioada pandemiei, ceea ce de obicei se făcea vara, s-a rezolvat deja.

Reabilitarea actualei săli polivalente e importantă în contextul în care la cea de la Baza 2, făcută în parteneriat de Universitatea Politehnica și de primărie, nu se lucrează deloc! Contractul cu noua firma ce ar urma să termine sala s-a semnat din martie! Dar la fața locului nu e niciun muncitor nici acum, la 1 iulie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ