DISTRIBUIȚI

Fostul internațional Paul Codrea revine pe banca de antrenor. De data aceasta nu la seniori, ci în cadrul Centrului de Copii și Juniori al ASU Politehnica.

Mai precis, fostul mijlocaș va prelua grupa de copii născuți în 2007, unde va antrena în tandem cu Orlando Ștefan. ”Revin pe alt post, cu totul altceva. Am fost la seniori, acum revin la juniori. E o nouă provocare pentru mine, de aceea am şi acceptat. Sper să iasă bine. Aici munceşti mai pe termen lung, spre deosebire de seniori. Sunt copii mai mari, e o vârstă mai delicată, e perioada de creştere, copiii suportă acum transformări uriaşe. E şi frumos. Sper să am ochi buni. Deocamdată au vacanţă şi o să-i cunosc din 13 iulie pe jucători”, a spus Codrea, pentru site-ul oficial al clubului.

Timișoreanul a povestit cum l-a adus pe Iulian Prodana la club, cu grupa de 2003, cea care va juca la Fortuna Becicherecu Mic. Când actualii juniori republicani erau mici, au mers în corpore de la ACS la ASU. ”Pot să spun că într-adevăr s-au făcut paşi uriaşi şi am contribuit şi eu. Chiar eu am vorbit cu domnul Iulian Prodana când a venit prima oară la Poli, în acel moment clubul nu avea nicio grupă de juniori. Am fost iniţiator, în ghilimele, meritul principal e al celor care au muncit mai departe… Deocamdată nu ne interesează rezultatele. Scopul e ca la 17-18 ani să dăm măcar unul-doi copii către echipa mare sau alte echipe, mai sus… Acesta e obiectivul meu şi nu e un obiectiv de azi pe mâine, ci e pe trei-patru ani, nu poţi să gândeşti de azi pe mâine. La juniori e cu bătaie lungă”, a mai spus Codrea.

Paul Codrea a ajuns la 39 de ani. Mijlocașul a jucat în cariera sa de fotbalist la LPS Banatul, Dinamo, Poli Timișoara, FC Argeș, Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena, Bari și Rapid București. A început să antreneze chiar la ASU Poli, unde a stat în perioada martie 2013 – decembrie 2014. Le-a mai antrenat pe Ripensia și Ghiroda.

foto: sspolitehnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ