DISTRIBUIȚI

Temperaturile foarte ridicate din această perioadă, când vara și-a intrat în sfârșit în drepturi, poate cauza și incendii, mai ales cele de vegetație deoarece este secetă de peste o săptămână. Din acest motiv, Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță un set de măsuri preventive de care toată lumea trebuie să țină cont.

Cetățenilor li se atrage atenția să nu arunce la întâmplare resturi de țigări și chibrituri aprinse, dar nici să nu utilizeze focul deschis în zonele afectate de uscăciune avansată. De asemenea, nu trebuie efectuate în perioada aceasta lucrări care creează condiții favorizante producerii de incendii. Este foarte importantă să se asigure protejarea față de efectul direct al razelor solare a recipientelor, rezervoarelor și alte ambalaje care conțin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune. Acestea trebuie depozitate la umbră.

Pompierii recomandă să sunați la 112 în cel mai scurt timp dacă observați un început de incendiu. De asemenea, nu vă deplasați prin perdeaua de fum generată de foc.

LĂSAȚI UN MESAJ