DISTRIBUIȚI

SCM Poli nu a luat încă decizia dacă va organiza sau nu turneul Final Four al Cupei României, care e programat în perioada 15-16 august. Clubul a cerut o amânare, pe care a FRH a acordat-o, pentru a răspunde oficial. Tot un răspuns oficial se așteaptă și pentru a intra în Sala ”Constantin Jude”. Deocamdată, cei doi jucători străini transferați vara aceasta nu au putut sosi la Timișoara. 

Timișoara vrea să organizeze turneul Final Four doar dacă la data respectivă va fi permis accesul spectatorilor. ”Am cerut o amânare a răspunsului, mai întâi am discutat telefonic, apoi am trimis și în scris o solicitarea federației. Ne-au răspuns că ne înțelege temerile și ne-au oferit încă 15 zile pentru a răspunde, pentru că și ei au nevoie de timp dacă noi vom refuza. Cel mai probabil, dacă turneul nu se va ține la Timișoara, va trebui să-l organizeze federația”, ne-a declarat directorul clubului SCM Timișoara, Vasile Rușeț.

Echipa a revenit la antrenamente de luni. Deocamdată, se pregătesc pe Stadionul Știința, dar și în sala de forță. Pentru accesul în Sala ”Constantin Jude”, se așteaptă răspunsul de la primărie. ”Noi am trimis solicitare, am înțeles că este redactat deja răspunsul. Dar și primăria vrea să pună totul în acord cu protocolul comun stabilit de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Probabil pe luni vom putea intra. Va trebui să ne stabilim și noi un regulament propriu, cu măsurarea temperaturii, împărțirea sportivilor cu tabele”, a explicat Rușeț.

Deocamdată, străinii transferați nu au ajuns la Timișoara. Sergio Henrique Monteiro de Barros este în Portugalia, iar Aleksandar Milenkovic, în Serbia. Cel mai probabil, vor trebuie să se autoizoleze. ”Am trimis o solicitare de punct de vedere la ISU Timiș, ei la rândul lor au trimis la București. Ni s-a răspuns că pentru că cei doi vin din zona roșie, vor trebui să se izoleze. Au contracte de activitate sportivă, dar s-a interpretat că nu vin în interes de serviciu, cum ar fi o situație în care vii trei zile să rezolvi ceva, ca să fii exceptat de la izolare. Ni s-a spus să mai așteptăm lista reactualizată de țări, dar se pierde timp. Așa că probabil va trebui și noi și ei să ne asumăm autoizolarea”, a mai spus Rușeț.

Altfel, precizăm că s-au achitat la toți sportivii salariile restante pe luna februarie, integral. Mai rămân de plătit trei pătrimi din martie, jumătate de mai și desigur, iunie.

foto: https://www.facebook.com/scmpolitehnica/

LĂSAȚI UN MESAJ