DISTRIBUIȚI

Situație de un ridicol de nedescris având în vedere figurile implicate, cât și faptul că scena s-a petrecut în Palatul Administrativ din Timișoara. Miniștrii Marcel Vela și Lucian Bode au venit la Timișoara însoțiți de o ditamai delegație, pentru a promite proiecte majore de infrastructură, iar președintele CJ Timiș, Călin Dobra, nu a fost invitat, dar a venit în sală și a luat cuvântul.

Marcel Vela a ”deschis” seria discuțiile, în fruntea delegației de 16 persoane, în care au fost aduși toți liberalii șefi din Arad. Pentru că era vorba și de modernizarea căii ferate Caransebeș-Lugoj-Timișoara-Arad, ca pretext, au fost aduși și Gheorghe Falcă, europarlamentar acum, dar, spun arădenii, adevăratul primar al Aradului și în prezent, cu primarul interimar, Călin Bibarț și președintele CJ Arad, Iustin Cionca. Firește, fiind vorba de oamenii lui Falcă, ei trebuiau să fie prezenți. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra,a  fost considerat neesențial, deoarece este membru PSD, și nu PNL, ca Iustin Cionca, venit fără Sergiu Bîlcea, cel care e aproape tot timpul cu el în Arad, la nivelul la care presa locală i-a catalogat drept un cuplu comic.

Vela a început să bată apropo-uri vădit electorale, în contextul alegerilor care bat la ușă. Ministrul de Interne spune că a venit în Timiș nu doar pentru protocolul pentru modernizarea căii ferate, care să lege ”mica” Timișoara de Arad și Caransebeș, orașe care devin tot mai mari, de când al guvernare este PNL. ”Credeam că probleme mari sunt în Hunedoara și Caraș-Severin, dar văd că sunt și la Timiș. De două zile, raportul pagubelor produse de inundații stau într-un sertar. Președintele de consiliu județean nu le-a semnat”, a spus Vela, cu țintă clară.

Neinvitat, dar profitând de faptul că CJ Timiș are sediu tot în Palatul Administrativ, alături de Prefectura Timiș, Călin Dobra a venit la întâlnirea reprezentanților guvernului liberal cu presa și când a simțit că poate interveni, a luat cuvântul. ”Eu vă asigur de toată deschidere și sprijinul în implementarea acestui proiect. Vă doresc succes în implementarea lui și încă odată, regret că nu am fost invitat la o întâlnire atât de importantă”, a spus Dobra.

Social-democratul a spus că documentația are și părți întocmite prost și trebuie refăcută. ”Parte din documentație vă asigur că a fost deja predată. Alte documente au fost modificate. Am solicitat să fie modificate pentru că au fost întocmite cu greșeli. Sunt la mine pe birou. Nu sunt semnate de doamna prefect, dar de mine vă asigur că vor fi semnate”, a fost replica lui Dobra, care ulterior a ieșit din sală.

foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ