DISTRIBUIȚI

Fenomenul migrației ilegale, în care România este adesea mai degrabă o țară de tranzit, are în continuare o mare amploare, în ciuda pandemiei. Vineri, polițiștii de frontieră au făcut mai multe verificări la pensiuni din Timișoara și au descoperit 55 de migranți ilegali care provin din patru țări asiatice diferite.

Acțiunea de control a fost cu participarea polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş și lucrători din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil  Timișoara. Controalele au dus la găsirea a 55 de cetățeni străini la pensiunile din Timișoara, 53 de bărbați, o femeie și un minor. Verificările au arătat că migranții proveneau din Bangladesh, Siria, Iran și Irak.

Străinii aveau permise de muncă şi documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar prezența lor nu se justifica în Timișoara. Cercetările au arătat ceea ce era previzibil, și anume, că cetățenii străini doreau să treacă ilegal frontiera și să ajungă mai în Vest. Migranții vor fi îndrumați spre centrele de cazare din țară unde sunt înregistrați, la finalizarea cercetărilor.

Cei cu permise de muncă sunt consiliaţi de către lucrătorii Inspectoratului General pentru Imigrări să respecte scopul şi dreptul de şedere pe teritoriul României.

foto: facebook.com/politiadefrontieratm

LĂSAȚI UN MESAJ