DISTRIBUIȚI

Caravana ”DocuArt” ajunge și în orașul de pe Bega. Timișorenii vor putea viziona cele mai bune filme documentare românești care vor fi proiectate în mansarda Facultății de Arte și Design de la ora 23:00. Caravana poposește la Timișoara timp de două nopți în cadrul StudentFest 2015, iar intrarea este liberă.

DocuArt este singurul festival de film documentar românesc și se desfășoară la București în fiecare toamnă. Caravana este o inițiativă a festivalului prin care se dorește promovarea filmului documentar românesc, dar și a tinerilor regizori.

Program proiecțiifoto

Vineri, 15 mai

23:00 ”Iulian”, R: Alexandru Mironescu, 2014

Documentarul prezintă portretul unei existenţe fără rădăcini. Iulian se hotărăşte să fugă. Ajuns în Bucureşti, consecinţele deciziei luate nu întârzie să apară. Odată cu ele apar noi prieteni, care nu ezită să-şi implice familiile în încercarea de a-l ajuta. Va reuşi Iulian să-şi atingă scopul?

23:15 ”Vibrația”, R: Germain Kanda, 2013

“Ne înconjoară și mai mult decât atât ea există în interiorul nostru”. O expunere a fenomenului vibraţiei pornind de la teoria fizică și descris prin variatele sale modalităţi de manifestare și percepţie, prin instrumente muzicale, voce umană, dans, stări sau chiar materie. O trecere captivantă prin lumea noastră fizică şi spirituală.

23:35 ”Sorin Chifiriuc: compromis”, R: Alexandru Badea, 2013

Sorin Chifiriuc, una dintre cele mai reprezentative figuri ale muzicii underground româneşti, vorbeşte, printre multe alte lucruri, despre viaţa lui personala şi cariera muzicală.

Sâmbătă, 16 mai

23:00 ”O altă zi a omenirii”, R: Alexandru Vlad, 2014

Filmul prezintă terifianta poveste trăită de Charles Wratto, un fost copil soldat al Războiului Civil din Liberia, Africa. Acesta, printr-un colaj alcătuit din diferite memorii, construiește imaginea războiului ale cărui cicatrici se regăsesc și astăzi în sufletele victimelor.

23:20 ”George”, R: Alexandra Coca-Cozma, 2014

Prezintă povestea unui copil de 12 ani, nevăzător, inteligent şi pianist talentat. Iubeşte cu tot sufletul ceea ce face, iar filmul prezintă unul dintre cele mai importante momente din viaţa lui, respectiv participarea la un concert alături de formaţia Voltaj.

23:40 ”Afacerea Tănase”, R: Ionuţ Teianu, 2013

Filmul este reconstituirea celebrei afaceri de spionaj numită de presa franceză „Afacerea Tănase” (Paris, 1982). Personajele principale – disidenţii Virgil Tănase şi Paul Goma, spionul Matei Haiducu – participă la reconstituire prin mărturii actuale sau din epocă, susţinuţi de relatările unui fost director adjunct al serviciului francez de contrainformaţii. Intriga politică din fundalul afacerii este ilustrată de conflictul dintre preşedinţii François Mitterrand şi Nicolae Ceauşescu.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ