Dacă ASU Poli nu s-a testat de coronavirus, Ripensia nu va pierde timp prea mult cu antrenamente în grupuri de zece, deoarece clubul timișorean face ce fac majoritatea celor de nivelul ligii secunde, și anume, se testează de coronavirus. De asemenea, roș-galbenii au optat să plece în cantonament la Buziaș. După cinci plecări din lot, numărul acestor ar putea crește.

De miercuri, 1 iulie, Ripensia a început vizita medicală, cu o parte din lot. Procesul a trebuit să ia o pauză de patru zile, astfel că mai sunt jucători care trebuie să treacă pe la Policlinica sportivă. ”La Policlinica sportivă puteam face vizita medicală doar în zilele de luni și miercuri. Puteam alege 1 și 6 iulie, sau 6 și 9, și nu am mai vrut să mai pierdem o zi. Vizita medicală este mai complexă și se poate face doar dimineața. De aceea, miercuri, 1 iulie, au făcut vizita cei care sunt din Timișoara, iar luni dimineața o vor face ceilalți”, ne-a declarat Cosmin Petruescu. Ripensia și-a anulat trialul de jucători, din cauza regulilor stricte pentru protocolul sportiv rămase în vigoare.

Luni se vor relua și antrenamentele, după-masă. Mai întâi, fotbaliștii vor merge la o policlinică privată, pentru exudat faringian și nazal pentru testele PCR de coronavirus. Atfel, de marți, Ripensia va putea face un antrenament clasic, de fotbal, dar poate juca amicale doar cu echipe care s-au testat. ”Ne vom testa cu toții, inclusiv staff-ul. Vom primi rezultatele a doua zi. Până atunci, luni după-amiaza facem antrenamente în grupuri de zece, cum ne permite protocolul, până aflăm rezultatul. Ulterior, ne putem antrena normal, după ce primim rezultatele. În 11 e primul amical cu Bazoș, dar putem juca, în condițiile actuale, doar dacă se testează și ei”, a explicat tehnicianul.

Clubul și-a ales și locația de cantonament. Până la urmă nu s-a optat pentru Sântămărie-Orlea, în județul Hunedoara, ci pentru Buzia, în Timiș. Echipa va face o pregătire centralizată acolo, în perioada 15-24 iulie. Rămâne de văzut dacă numărul despărțirilor nu va crește de la cinci la șase. Pe lângă deja plecații Horațiu Moldovan, George Monea, Vlad Chera, Mihai Hecsko și Caius Lungu, tot la final de înțelegere era și Andrei Tînc, cu opțiune de renegociere. Fundașul central reșițean are 35 de ani și vârsta e un argument ce indică mai degrabă că nu va fi păstrat, deoarece clubul vrea să întinerească lotul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ