DISTRIBUIȚI

Fortuna Becicherecu Mic a bifat al doilea transfer al acestei veri. După ce au adus-o pe Laura Rus, jucătoare din naționala României, în atac, pentru linia de mijloc a venit Nadejda Colesnicenco, fotbalistă din naționala Republicii Moldova.

Nadejda Colesnicenco are 24 de ani și nu este la prima experiență în România. I se spune ”Nadin” și vine din Transnistria mai exact, din Tighina sau Bender, cum este denumirea de origine turcă a  urbei de la vest de Nistru. A început să joace fotbal la Dynamo Bender, cu băieții, air când s-au înființat grupele de fete, a trecut acolo. La 17 ani a semnat cu Alga Tiraspol, cu care a câștigat în 2013 și 2015 Cupa Moldovei. Ulterior, Nadin a ajuns în România, la Navobi Iași, cu care a fost vicecampioană a României și a jucat finala Cupei României în sezonul 2016-2017.

Ulterior a ajuns la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, cu care a luat Cupa României în 2019, în finala cu Fortuna. A urmat o pauză  și se va reapuca de fotbal la Becicherecu Mic. ”Am avut mai multe oferte de la cluburi din România, dar am ales Fortuna Becicherecu Mic pentru că este una din echipele puternice din țară și care se poate bate la locul întâi! Un factor important în alegerea echipei l-au avut și Adina Rognean cu Nicoleta Deca, fetele mele cu care am jucat la Iași și sunt fericită să fiu din nou coechipieră cu ele”, a spus jucătoare pentru site-ul clubului.

Al doilea transfer bun al acestei veri face parte din strategia clubului din Becicherecu Mic, care vrea să se lupte pentru titlu la fotbal feminin și să ia fața campioanei din ultimii mulți ani, Olimpia Cluj. ”Ne dorim să construim o echipă puternică și să avem concurență pe posturi. Nadin Colesnicenco, care este o jucătoare puternică și poate să facă diferența în momente cheie, ne întărește pe linia de mijloc. Ne bucurăm că ne-a ales din echipele care au ofertat-o și îi urăm multe realizări alături de noi”, a declarat managerul clubului, Sorin Brândescu.

În acest sezon, Colesnicenco a făcut Școala de antrenori. Are deja licența UEFA B și urmează să ia și licența UEFA A. ”După obținerea Licenței UEFA A, Nadin a hotărât să se întoarcă la prima iubire, fotbalul jucat pe teren, locul unde se simte ea cel mai bine. A avut mai multe oferte atât din România, cât și din Ungaria, dar a ales România pentru că aici cunoaște bine campionatul, având experiență din perioada în care a evoluat la Navobi și la Vasas. Și, a ales Fortuna Becicherec pentru că a fost atrasă de proiectul ambițios al acestei echipe și, nu în ultimul rând, cunoaște și fetele alături de care a mai jucat în anii trecuți”, spune Eduard Kocsis, impresarul fotbalistei.

foto: fortunabecicherec.ro

LĂSAȚI UN MESAJ