DISTRIBUIȚI

După ce MAI a dat ordin de înăsprire a controalelor, pentru ca oamenii să respecte măsurile minime de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, s-au dat sancțiuni în toată țară. Nici Timișul nu a ”scăpat”, iar după 23 de sancțiuni în prima zi, vineri, sâmbătă, au urmat alte 12.

Controale au loc în zonele aglomerate din județ, adică  centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, dar și mijloacele de transport în comun. Conform Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sâmbătă au fost verificate 179 de societăți comerciale. S-au dat 12 sancțiuni pentru nerespectarea legislației în vigoare pe timpul stării de alertă. 11 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, dintre care șase au fost avertismente, iar una pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor.

Oamenii legii au dat și multe alte amenzi în cursul zilei de 4 iulie. Pentru nerespectarea legislației rutiere s-au dat 82 de sancțiuni, iar pentru nerespectarea legii ce ține de conviețuirea socială și liniștea publică s-au dat alte 26 de amenzi. IPJ Timiș transmite că le mulțumește celor care respectă regulile. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, pentru a-i determina pe români să respecte măsurile de distanțare socială.

La controale participă polițiști, dar și reprezentanți ai Prefecturii Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinar, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ