DISTRIBUIȚI

ACS Poli a obținut promovarea matematică în Liga I cu patru etape înainte de ultimul fluier din play-off-ul Ligii a II-a. Rezultat meritat obținut de timișoreni, în condițiile în care echipa nu a mai pierdut din septembrie, când alb-negrii au fost învinși acasă la Metalul Reșița.

Golaverajul timișorenilor este de departe cel mai bun al seriei vestice, 43-10. Nicio echipă nu a înscris mai mult ca ACS Poli în toată seria, și toate adversarele au primit mai multe goluri până acum decât formația lui Dan Alexa, care e neînvinsă de 21 de etape. Ca o comparație între serii, timișorenii au câștigat o serie în care s-au marcat foarte puține goluri. În seria estică, primele cinci echipe din play-off au înscris mai mult decât au făcut-o bănățenii: FC Voluntari are 71 de goluri, Academica Argeș Pitești, 58 de goluri, Gloria Buzău, 50 de goluri, Rapid CFR Suceava, 46 de goluri, iar SC Bacău, 44 de goluri. De departe însă, nicio echipă din seria de est nu are atât de puțin goluri primite ca timișorenii. Academica Argeș Pitești a avut cea mai bună defensivă, cu 19 goluri primite până acum.

ACS Poli dă și golgheterul seriei. Pedro Henrique l-a depășit pe reșițeanul Vasile Buhăescu după ce a ajuns la cota de 11 goluri marcate. ”Goleadorul” Timișoarei a spus că nu se oprește aici și vrea să își mărească numărul de goluri. Următorul în ierarhia golgheterilor e Cristi Bărbuț. Tânărul mijlocaș a marcat 6 goluri pentru alb-negrii. Cu 4 goluri marcate, podiumul golgheterilor e completat Claudiu Belu și Robert Elek. Gabriel Cânu a adus și el o contribuție importantă, chiar dacă e fundaș, cu 3 goluri.  Alți trei jucători au marcat de două ori pentru echipă, Cristian Scutaru, Ovidiu Popescu și Răzvan Trandu. De asemenea, alți patru fotbaliști au marcat o dată: Boldea, Nanu, Popovici și Keita. La capitolul minute jucate, lider e căpitanul Cristian Scutaru, cu 2047 de minute petrecute în teren sezonul acesta.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ