DISTRIBUIȚI

Marți, consilierii locali timișoreni au votat un proiect de hotărâre pentru aprobarea plăților de despăgubire pentru cei ale căror garaje au fost demolate. Sumele au fost stabilite de Comisia de Negociere cu terții, iar cei despăgubiți sunt cei care mai aveau contract de concesiune, dar terenul lor a fost declarat de interes public.

În special, în zonele unde s-au demolat garaje, s-au amenajat parcări. ”Prin Hotârârea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr.177/07.04.2015- privind
declararea terenurilor aparţinând Municipiului Timişoara ca fiind de interes public local, au fost declarate ca fiind de interes public local terenurile aparţinând Municipiului Timişoara, în vederea efectuării de lucrări de modernizare şi mai bună funcţionalizare a acestora prin amenajarea ca artere cu benzi carosabile, trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare, spaţii verzi,etc”, se arată în expunerea de motive.

Sumele au fost stabilite și după raportul realizat de un evaluator. ”Având în vedere faptul că pe terenurile pentru care s-a declarat interesul public local sunt realizate construcţii provizorii de tip “garaj”, s-a demarat procedura de negociere cu proprietarii acestor garaje pentru eliberarea acestor amplasamente şi desfiinţarea acestor garaje. Datorită faptului că în unele dintre contractele de concesiune încheiate pentru terenul aferent acestor garaje, au fost înscrise clauze de despăgubire care cad în sarcina concesionarului în cazul declarării interesului public local, proprietarii acestor garaje au fost invitați la Comisia de Negociere cu Terţii în vederea acordării unor eventuale despăgubiri, despăgubiri stabilite după ce s-au întocmit de un evaluator specializat Rapoarte de evaluare a acestor construcţii”, se mai arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre de consiliu local.

Conform anexei proiectului, lista despăgubirilor include 21 de persoane. O familia primește 2000 de euro despăgubire, două persoane primesc 1400 de euro per garaj, iar restul, 1000 de euro per garaj demolat. Plata se va face în lei, la cursul BNR.

foto: tion.ro

LĂSAȚI UN MESAJ