DISTRIBUIȚI

Sesiunea de admitere la Universitatea Politehnica din Timișoara e în toi și la ciclul de masterat, nu doar la cel de licență. Instituția de învățământ superior are 59 de programe de masterat, dintre care cinci sunt noi în 2020.

Trei dintre programele noi sunt la Facultate de Automatică și Calculatoare. Procesare cloud și internetul lucrurilor este un masterat care abordează două domenii dinamice din domeniul mai mare Calculatoarelor și Tehnologiei Informației, Cloud Computing și Internet of Things. Disiciplinele care asigură pregătire în aceste domenii sunt  componente ale domeniilor IT și Cloud (Smart Sensors and Sensor Networks, Advanced DSP Systems), arhitecturi și suport software (Algorithms and Protocols in IoT and Cloud, IoT and Cloud Architectures and Communication Technologies, Operating Systems for IoT), probleme specifice (Big Data in Cloud and IoT, Security and Privacy in IoT and Cloud) și aplicații (Vehicle to X Communication, Development of IoT Products).

Alt masterat este Învățare Automată, cel care oferă specializare în domeniul tot mai la modă al inteligenței artificiale. Cei care fac acest master au șansa inserției în industria de IT, dar și domeniul cercetării. Al treilea program de masterat de la AC este Securitatea Informațiilor și a Sistemelor Cibernetice, masterat creat la cerințele mediului economic. Securitatea datelor este o problemă tot mai mare într-o lume în care și hackerii devin tot mai inventivi.Alte programe noi de masterat sunt create la alte două facultăți din UPT.

Unul este la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Proiectare complexă în arhitectură. Cei care vor studia la acest program de masterat vor învăța cum să facă față dacă au de proiectat clădiri complexe, dar și dacă e vorba de situații sau amplasamente care pun probleme. De asemenea, un alt program în premieră este Managementul organizațiilor publice, la Facultate de Management și Producție în Transporturi, un program ce vine cu informații științifice pentru cei care doresc să lucreze în zona administrației publice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ