DISTRIBUIȚI

A doua etapă a competiției de motociclism-viteză Moto RC a avut loc la finalul săptămânii trecute, pe circuitul de la Adâncata. Din nou, timișoreanul Vlad Neaga a fost cel mai bun, la fel ca în prima etapă din acest sezon, început mai târziu din cauza pandemiei.

Neaga a fost cel mai bun la antrenamente, dar în calificări, a fost puțin încurcat de ploaia care a început după trei ture de circuit și a terminat al doilea. A câștigat însă cursa desfășurată la 50 de grade la nivelul asfaltului, care a și cedat pe alocuri. Deshidratare, căldura din combinezon și anvelopele afectate de temperatura ridicată au fost obstacole depășite cu bine de Vlad. Din nou, la clasa Stock 1000, clasa-regină, a concurat și timișoreanul Cătălin Cazacu, învins din nou de mult mai tânărul Neaga.

Pornind de pe poziția a patra, știam că startul este unul crucial, așa că am ales o trasă diferită față de ceilalți concurenți, am preferat să merg pe exterior și să duc o viteză mai mare pe viraj. S-a dovedit a fi alegerea corectă, astfel că deja din al doilea viraj, eram pe locul secund. Duelul cu Cătălin Cazacu s-a repetat și acum, l-am urmărit, și în mai puțin de două tururi am reușit să-l depășesc. Mă așteptam ca înspre finalul cursei să-mi fie atacată poziția de lider și m-am concentrat să păstrez un ritm constant, să nu fac greșeli, și să-mi gestionez cât mai bine resursele.  Cu patru ture înainte de final, atacul lui Drăghici n-a avut sorți de izbândă, am reușit să revin imediat în frunte și să câștig apoi cursa!”, spune sportivul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ