DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut mai multe controale în ultima perioadă, pentru a vedea cum se respectă măsurile de securitate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Suma dată în intervalul aprilie-iunie, s-au dat amenzi de peste 2 miliarde de lei vechi.

Au fost vizate de controale locurile aglomerate, adică unitățile de alimentație publică, hypermarket-uri, piețe agro-alimentare, baze de agrement și unități industriale. ”Urmare a verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat o serie de abateri de la normele sanitare în vigoare și nerespectarea măsurilor impuse (distanțare, informare, avertizare) pentru prevenirea și combaterea răspândirii bolilor transmisibile. Aceste nereguli s-au soldat cu aplicarea, în al doilea trimestru al anului, de 58 de sancțiuni contravenționale, din care 17 avertismente și 41 amenzi în valoare totală de 251.100 lei”, transmite DSP Timiș.

În continuare, agenții economici sunt sfătuiți cum să aplice măsurile de siguranță. ”În paralel cu activitatea de control, Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș, prin echipe formate din medici în specialitatea Epidemiologie si cu sprijinul medicilor specialiști în specialitatea Boli Infecțioase, s-a implicat activ și a inițiat acțiuni de consiliere la nivelul unor unități industriale cu impact socio-economic major, stabilind măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus”, mai transmite DSP Timiș.

2 COMENTARII

  1. Am fost Duminica, impreuna cu familia, la o terasa cunoscuta din Timisoara. Este vorba de terasa Rivier – fosta Banateana.
    Acolo nu era respectata absolut nicio regula. Nu stiu daca distanta intre mese era cea de siguranta…poate ca da. Dar in rest nu se lua nicio masura. Ospatarii nu purtau masca. Despre manusi nu mai vorbim. Ne-am asezat la o masa pe care tocmai o debarasau de vesela folosita de cei care statusera anterior. Dupa ce au eliberat masa, fara sa stearga masa sau tabletele suport pentru farfurii nici macar cu o laveta umeda, ne-au poftit sa luam loc. Am intrebat imediat “Masa nu o dezinfectati?”. Tanarul acela m-a privit in acel moment cu compasiune, parca ar fi zis – saraca, e dusa!.
    A luat tabletele de pe masa, a luat dezinfectantul (pot oare sa fiu sigura ca era chiar dezinfectant acolo?! Nu mirosea a nimic.) a sprayat putin si apoi a pus tabletele la loc, fara sa-si puna problema sa le dezinfecteze si pe acelea.
    Asa ca, mi-am scos dezinfectantul de maini din poseta si cu un servetel am dezinfectat eu suporturile de farfurii si manerele scaunelor. Tot timpul cat ne-a servit, ospatarul a fost fara masca. Regret si acum ca nu i-am solicitat sa poarte manusi si masca.

    La polul opus a fost la terasa de la restaurant Castel Mosnita Noua, unde distanta dintre mese era mult mai mare decat cea prevazuta in reglementarile legale si ansolut toti ospatarii purtau masca si manusi. Ne-am simtit in siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ