DISTRIBUIȚI

De multe ori, persoanele cu dizabilități sunt un exemplu pentru noi toți. Un astfel de caz este și studentul Vlad Emanuel Ion, bursier la Universitatea de Vest. Nevăzător, tânărul e pe cale să devină absolvent de Kinetoterapie.

Tânărul a studiat la Kinetoterapie și motricitate specială, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. Vlad Emanuel Ion a primit o bursă care să acopere costurilor taxei de studiu la ciclul de licență, preucm și plata cazării la cămin pentru el și un însoțitor. Universitatea de Vest se mândrește cu faptul că este pionier în România în ceea privește serviciile pentru studenții cu dizabilități.dizabilitati, nevazator Activitatea din acest domeniu este structurată prin Carta Universității  de Vest din Timișoara și reglementată prin Cadrul de Incluziune al Studenților cu Dizabilități, adoptat prin hotărâre a Senatului UVT. Totul este inspirat din practicile universităților europene și nord-americane.

Rectorul îl consideră pe Vlad Emanuel Ion un exemplu. ”Mai mult decât o datorie umană, susținerea studenților cu dizabilități este, pentru comunitatea academică a UVT, o responsabilitate instituțională, asumată chiar prin Carta universitară a UVT. Considerăm că o viață de înaltă calitate, în comunitatea locală și universitară, este definită și prin condiții adaptate de studii oferite celor cu nevoi speciale, prin care să promovăm incluziunea acestora, iar în acest sens oferim an de an un pachet de servicii speciale dedicat aceastei categorii de studenți. Îi felicit pe toți studenții UVT înscriși în acest program. Îl felicit pe Vlad Emanuel Ion, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport la finalul acestui an universitar, pentru ambiția și energia lui pozitivă, care l-au ajutat să-și depășească limitele și să-și finalizeze cu bine studiile de licență, în cadrul programului special de servicii oferite de UVT pentru segmentul studenților cu dizabilități. Exemplul tenacității lui Vlad Emanuel Ion este grăitor pentru întreaga noastră comunitate, ne arată ce înseamnă reușita, dincolo de greutățile vieții, care sunt uneori inevitabile”, spune Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ