DISTRIBUIȚI

Irakianul care confecționa arme în mod ilegal a fost săltat de oamenii legii, iar Parchetul a dat drumul urmării penale în acest caz. Perchezițiile domiciliare de la casa omului au scos la iveală un arsenal întreg de arme.

Polițiștii de la IGPR și IPJ Timiș au găsit la irakianul de 46 de ani, care are și cetățenie britanică două arme letale de asalt, automate, cu destinație militară susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniție cu capsa percutată – 20 de bucăți, componente confecționate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe și 15 imprimante 3D. Armele au fost confiscate.

Pe lângă ceea ce s-a găsit în cele șase percheziții imobiliare, în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, bărbatul ar fi conceput și proiectat, arme din material plastic sau polimer, cu caracteristicile armelor letale, de foc, semiautomate folosind echipamente informatice și electronice de proiectare 3D. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a anunțat că joi s-a dat startul urmăririi penale într-un dosar pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Irakianul a fost reținut pentru 24 de ore. Cercetările continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ