Locuitorii din zona Soarelui, cartierul în care locuiește și primarul Timișoarei, vor trebui să se înarmeze cu răbdare. După ce a început șantierul de lărgirea la strada Mareșal Constantin Prezent, joi, s-a dat ”startul” și la lucrările de pe Bulevardul Sudului.

La fel ca Mareșal Constantin Prezan, și Bulevardul Sudului va avea patru benzi, câte două pe sens. Strada are o lungime de 538 de metri. ”Denumire de bulevard va fi justificată abia după ce efectuăm această lucrare. Deocamdată este o stradă cu o bandă pe sens cu un trafic și la ora asta destul de intens, chiar dacă e oră de minim de trafic. Este principala arteră care deservește pe axa sud-nord aceste cartiere mari. Vom lărgi la patru benzi acest bulevard și, cum procedăm peste tot Cu această ocazie vom amenaja trotuare civilizate, piste de biciclete civilizate pe ambele sensuri vom avea aliniamente de copaci complete de la un capăt la altul”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Durata de execuție a contractului de execuție este de 10 luni. Primarul spune că speră ca totul să se termine în 6 luni și că va forța lucrurile. Executanul este firma Porr. Edilul promite că Bulevardul Sudului nu va fi niciodată închis complet, doar pe câte un sens. La intersecția cu Mareșal Constantin Prezan va apărea un sens giratoriu. ”Vom face un racord în partea de sud cu Mareșal Constantin Prezan printr-un sens giratoriu. La ora actuală este o intersecție rectangulară acolo, care este destul de problematică”, a mai spus Robu. În zonă,  se va face și o parcare cu 215 locuri.

Robu spune că în zona Soarelui mai urmează să se amenajeze trei parcări, în locul garajelor demolate. De asemenea, a mai promis un parc noi, peste drum de cel cu fântâna arteziană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ