DISTRIBUIȚI

Debitul canalului Bega va fi din nou mai redus în următoarea perioadă. Administrația Bazinală a Apelor Banat informează că se va întâmpla din nou acest lucru pentru că se va lucra la nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, în cadrul proiectului mare de a face Bega din nou navigabilă între România și Serbia.

Măsura va dura zece zile și începe din acest sfârșit de săptămână. ”Începând cu acest week-end, 11-12 iulie, pe Canalul Bega din Timișoara, se va putea observa o scădere a nivelului râului Bega. Acest lucru este necesar pentru așezarea prismului în zona amonte insulă  de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, așa cum prevede proiectul”, a declarat Titu Bojin, directorul tehnic al ABA Banat. Autoritățile anunță că acest lucru nu va afecta consumatorii din Timișoara.

ABAB spune că va asigura în permanență debitul necesar la priza Aquatim aflată în amonte de Uzina de Apă din Timișoara. Au fost anunțate și celelalte instituții ce au legătură cu canalul Bega, prin activitatea lor: SC Aquatim SA, Administraţia Canalului Navigabil Bega și Societatea de Transport Public Timișoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ