DISTRIBUIȚI

În sfârșit, la o săptămână de când Marcel Vela certa Consiliul Județean Timiș că nu semnează documente vitale în acest sens, în Timiș vin banii pentru localitățile grav afectate de inundațiile din luna iunie. Suma e de aproape 2 milioane de lei pentru Timiș.

Banii s-au aprobat în ședința de Guvern de joi. Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, nu a ezitat să laude Guvernul Orban. „Din păcate, județul Timiș a fost grav afectat de inundații. Beneficiem de o sumă de 19, milioane de lei pentru localitățile Fârdea, Barna, Pișchia, Dumbrava, Mănăștur, Găvojdia și desigur, și pentru consiliul județean. Iată o reacție promptă a Guvernului liberal, condus de președintele PNL, Ludovic Orban”, a anunțat Robu.

Săptămâna trecută, vineri, ministrul de Interne Marcel Vela a venit să îl însoțească în vizita de lucru pe omologul său de la Transporturi, Lucian Bode. La evenimentul cu iz electoral de semnare a protocolului pentru modernizarea căii ferate Caransebeș-Lugoj-Timișoara-Arad, vela a vorbit chiar înaintea lui Bode, special ca să spună că cei din Consiliul Județean Timiș nu semnează la timp hârtii pentru acești bani acordați în zonele lovite puternic de inundații.

Președintele CJT, Călin Dobra, nu a fost invitat, deoarece este membru PSD. În schimb, a fost prezent președintele CJ Arad, liberalul Iustin Cionca, în ”garda pretoriană” a lui Gheorghe Falcă. Dobra a venit singur la întâlnire și a spus că unele documente făcute de Prefectura Timiș erau greșite și trebuia refăcute și că le va semna cu celeritate.

Județul Timiș, mai ales partea sa de est, a fost puternic lovită de inundații în luna iunie. La Lugoj, Timișul a atins nivelul său istoric și mai lipseau câțiva centimetri să depășească digul.

LĂSAȚI UN MESAJ