DISTRIBUIȚI

După trei decenii, Traian Orban a renunțat la funcția de președinte al Asociației Memorialul Revoluției, care s-a ocupat cu păstrarea amintirii zilelor care au schimbat fața României, dar și cu cercetarea științifică a evenimentelor din decembrie 1989. Revoluționarul a invocat problemele de sănătate, dar și supărarea ca Memorialul s-a tot mutat dintr-o clădire în alta.

Marți a avut loc adunarea generală a asociației. Traian Orban și-a anunțat demisia. Pe lângă sănătate șubrezită de vârsta înaintată, revoluționarul a invocat și dezamăgirea că după evacuarea din clădirea de pe strada Emanoil Ungureanu, s-a ajuns să se mute Memorialul în clădirea unei foste cazarme, până când se va face Muzeul revoluției, în Piața Libertății. ”Un om vine, stă și mai și pleacă. Din motive de sănătate. Am probleme cu sănătatea. Aceste interese imobiliare care au frânat dezvoltarea Memorialului Revoluției de-a lungul anilor mi-au creat așa un sentiment de neputință și zădărnicie. Vreau să predau ștafeta unor membri mai tineri pentru că nimeni nu e bătut în cuie”, a declarat Orban.

Fostul președinte a precizat că nu îi surâde locația aleasă pentru muzeu. ”Eu în Piața Libertății am fost împușcat. Cum aș putea conduce Memorialul în garnizoană sau în altă parte de unde s-a tras? eu am niște opinii persoanel în acest sens. Sunt și motive personale. Nu abandonez lupta. Că ești șef sau nu, e tot luptă. și vom lupta împreună, așa cum am făcut 30 de ani, cât mai țin resursele”, a mai spus Traian Orban. Cu ocazia adunării generala, Lucian Vasile Szabo și Lucian Ionică au devenit membrii în Consiliul Director.

Pentru 2020, asociația a primit un buget de 720.000 de lei.

 

2 COMENTARII

  1. Muzeul este parțial cu acces virtual prin internet. În perioada școlii online Memorialul Revoluției a asigurat prin facebook vizita virtuală a sute de elevi. Pot fi văzute și acum expoziția de picturi ale copiilor și prezentări de monumente (inclusiv Zidul Berlinului). O realizare frumoasă.

  2. Omul orban traian,luptatorul si invingatorul libertatii noastre de azi nascute in 1989 la timisoara si crescuta in toata tara dea lungul ultimilor 30 de ani, el a continuat lupta revolutiei pina azi 8n mod constant dedicindusi timpul si muncind pentru singurul MEMORIAL AL REVOLUTIEI L8BERTATIU1989 TIMISOARA R9MANIA ,asa greu cum a putut a muncit zilnic trenindusi in cirja si azi piciorul inpuscat de armata romana pentru ca cerea libertatea alaturi de noi toti ceilalti in decembrie 1989 la t8misoara, ramas cu s7fletu fr8nt si trupu ranit din suferinta lu8 pentru l8bertate s a nascut MEMORIALUL DUREII REVOLUTIEI 1989,care ar trebui sai poarte numele de erou in viata pentru lupta lui ne8ncetata,Si no8 eroii ,urmasii ,arestatii si luptatorii adevarati ai revolutiei ati multum8m si sa ne traiesti ca simbol al luptei de 30 de ani pentru fila veredica a istoriei revolutiei libertatii 1989 din Romania ,cu sinceritate noi
    adevaratele victimele revolutiei

LĂSAȚI UN MESAJ