DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica Timișoara se pregătește de aproape două săptămâni, după o scurtă vacanță acordată jucătorilor. Lotul pentru viitorul sezon e aproape definitivat în mare proporție, în sensul în care s-au prelungit toate contractele. Și capitolul de rezilieri de contracte a ajuns la final, cu ultima despărțire, cea de Cristian Dros.

Ultimul jucător care și-a prelungit înțelegere cu clubul este Dorin Codrea. Anterior, au făcut același lucru Bogdan Vasile, Ionuț Coadă, Vlad Bâte, Alexandru Munteanu, Sergiu Popovici. Codrea este mijlocaș central și are 23 de ani. ”De când am fost întrebat ce vreau să fac am spus că vreau să rămân în continuare. A fost şi dorinţa mea, nu doar a celor din club!”, a spus Codrea, pentru site-ul clubului. Clubul încă îi mai testează pe Viorel Lolea și Alexandru Giurica, doi jucători născuți în 2002.

Până în prezent, ASU Poli se despărțise de Radu Motreanu, Alexandru Cherecheș și Dragoș Săulescu. Marți, clubul a anunțat că și-a reziliat contractul și moldoveanul Cristian Dros. Mijlocașul central de 22 de ani mai avea contract până în decembrie, dar înțelegerea s-a reziliat cu acordul părților. Internațional al Republicii Moldova, Dros era singurul străin din lot. Numărul mare de mijlocași centrali și taxele mari generate de faptul că era jucător extracomunitar au contat în despărțire.

În următoarea perioadă, sunt șanse ca unii juniori să mai fie împrumutați la alte echipe, pentru a audna minute. Trebuie spus că este posibil să apară și un transfer, din România. ASU nu a făcut încă teste PCR, dar se pregătește pentru a începe seria de trei astfel de verificări medicale. Și în protocolul medical reactualizat publicat de FRF, sunt necesare trei testări la un interval anume de timp, pentru a putea juca amicale.

Pentru sâmbătă, Poli avea programat un meci cu generația de 2003, cea împrumutată la Fortuna, dar, cel mai probabil, jocul nu va avea loc deoarece seniorii nu au făcut încă primul test.

foto: facebook.com/sspolitimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ