DISTRIBUIȚI

Terenul de fotbal Mănușarul are șansa să se salveze, deși este cumpărat de un privat care vrea să ridice un proiect imobiliar mare, între casele din Ciarda Roșie. Primarul Nicolae Robu spune că vrea să anuleze Planul Urbanistic Zonal care permtie ridicare unui bloc la locație.

Pe scurt, terenul e privat din 2006. În 2008 s-a făcut un PUZ prin care se specifică despre terenul de fotbal că e unul pentru „curti-construcții”. La vremea respectivă a fost o dezbatere publică în acest sens, air Robu spune că s-a găsit procesul-verbal care atestă acest lucru, dar poate că locuitorii din cartier nu au știut, deoarece dezbaterea nu a fost suficient de bine anunțată. Primăria a dat în decembrie 2019 o autorizație de construcție pentru proiect imobiliar, pe baza PUZ-ului. Robu spune că din 22 decembrie a fost în concediu și a semnat cineva în 24, dar nu a făcut o greșeală, deoarece autorizația era conformă cu PUZ-ul.

Robu a spus că nu știe că există terenul Mănușarul, la marginea orașului. „Eu nici nu știam că există acel teren. Cetățenii aveau un documente care arată că acolo este un teren de sport. Concluzia e că voi face demersuri pentru a anular acel PUZ aprobat în 2008. Eu consider că cetățenii au dreptate, că acolo a fost un teren de sport căruia i s-a schimbat destinația cu încălcarea prevederilor legii sportului, care era valabilă la acea dată, deoarece este din 2001. Sunt înscrisuri, nu în Cartea Funciară, dar și în documente găsite la OCPI. Eu consider că acel PUZ trebuie anulat și am cerut aparatului de specialitate să facă procedurile pentru a fi anulat”, a spus primarul.

Robu a mai spus că și dacă nu era un teren de sport la mijloc, i se pare cam inoportun să se ridice un bloc între case. ”Eu sunt revoltat. Într-un loc unde sunt case de jur împrejur să se ridice un bloc. PUZ-ul permite, răul s-a comis când s-a aprobat acel PUZ”, a spus Robu, care a mai adăugat că nu vrea să critice prea dus vechea administrație Ciuhandu, pe vremea căreia s-a aprobat PUZ-ul, sau pe omul de afaceri ce deține terenul.

Conform Legii Sportului, un teren de sport nu poate să aibă destinația modificată decât în urma unei hotărâri de Guvern, cu condiția să se facă ceva similar în loc. PUZ-ul din Ciarda Roșie, de la zona delimitată de străzile N. D. Codea și Theodor Palladay se poate anula printr-o hotărâre de consiliu local. În ultima vreme, acolo se antrenaseră juniorii mici ai Ripensiei, gratuit.

foto: druckeria.ro

LĂSAȚI UN MESAJ