DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a criticat faptul că Guvernul României nu a venit cu nicio soluție pentru produsele alimentare din programul ”Cornul și laptele”, care zac în depozite. În Timiș, vorbim de 600 de tone de lapte, adică peste 3 milioane de cutiuțe, blocate în depozitul producătorului de la Orțișoara.

Produsele au ajuns neconsumate deoarece din 11 martie s-au oprit cursurile, pe fondul pandemiei. Călin Dobra spune că produsele pot fi redistribuite, dar Guvernul Orban doarme. ”Am făcut nenumărate solicitări și scrise și publice, către Ministerul Culturii, către Guvernul României, spre rezolvarea acestei situații, pentru că avem semnale foarte clare că cei din Comisia Europeană ne-au dat acordul să distribuim aceste produse spre centrele e bătrâni, centrele de copii, spitalele de copii, spitalele care sunt în prima linie în lupta cu virusul. Nu este simplu. De trei luni de zile Guvernul caută soluții, dar nu știu ce soluții, din moment ce finanțatorul programului, Comisia Europeană, și-a dat acordul clar că putem direcționa aceste produse spre altă categorie”, a spus Călin Dobra.

Laptele e aproape de expirare. Astfel de discuții au maia vut loc și în plenul CJT, unde Titu Bojin, are dorește și el să candideze la funcția de șef al instituției, a ridicat problema. Deocamdată, produsele rămân blocate, iar în condițiile crizei economice născute de pandemie, risipa alimentară este de neiertat. ”Vom ajunge în situația în care producătorul va arunca aceste produse, le va distruge, și vor fi alte costuri suplimentare. Noi la nivelul consiliului județean sau la nivelul primăriilor care gestionează spitalele din județul Timiș, avem costuri cu aceste produse și așa ajungem să plătim aceste produse de mai multe ori, fără să ne fie de folos”, a mai spus, pertinent, Dobra.

Programul pentru alimente distribuite în școli e finanțat cu banii de la UE.

foto: facebook.com/pg/dobra.calin.ionel

 

 

guv românie

1 COMENTARIU

  1. Sunt foarte mulți copii care nu am ce mânca și ei nu au soluții ce sa facă cu laptele și cornurile???? E foarte simplu să faci un lucru bun dar ca e nevoie de implicații și de logică!

LĂSAȚI UN MESAJ