DISTRIBUIȚI

SCM Poli a trimis miercuri răspunsul către FRH în ceea ce privește organizarea turneului Final Four al Cupei României la handbal masculin. Clubul nu vrea să își asume un turneu fără public, mai ales că starea de alertă va fi încă în vigoare când sunt programate partidele. Handbaliștii au reluat antrenamentele în sală, dar fără contact fizic, iar programul amicalelor pare compromis.

Poli avea a doua opțiune de organizare a Final Four, conform tragerii la sorți. Dobrogea Sud Constanța anunțase deja că nu mai dorește să organizeze partidele. Poli a declinat și ea ideea pentru partidele programate în 15-16 august. ”Am trimis ieri răspuns la federație. Le-am spus că în contextul în care s-a anunțat că starea de alertă se va prelungi și turneul va începe în 15 august, nu ne putem asuma organizarea fără acces în sală a spectatorilor. Cu atât mai mult cu cât în acest moment nu sunt permise antrenamentele de contact. Nu se poate face un antrenament normal, cu fazele de atac și apărare”, ne-a declarat directorul clubului SCM, Vasile Rușeț.

De ceva zile, echipa a intrat în Sala ”Constantin Jude” pentru antrenamente. Nu sunt permise însă contactele fizice, iar Vlad Caba, dar și alte cluburi din țară, deplâng situația. ”S-a văzut pe jucători, că erau foarte doritori să intre în sală, să atingă mingea, să se bucure de handbal după atâta pauză! Le-am dat această bucurie, însă avem n continuare unele restricții,  pe care încercăm să le respectăm întocmai. Este, totuși, greu de imaginat că restricțiile vor exista pe termen lung, pentru că practic nu mai putem vorbi de joc de handbal, atât timp cât nu ai voie să ai niciun fel de contact. De maximă importanță rămâne sănătatea jucătorilor și vom încerca să îmbinăm cât de poate de mult ceea ce ne interesează din punct de vedere tehnic cu aceste restricții, care vom vedea dacă vor continua sau nu”, a precizat Caba..

Poli avea programate și amicale, care nu se pot desfășura în prezent. De altfel, există scepticism cu privire la faptul că am putea avea primele meciuri în 15 august, când România va fi încă în starea de alertă. ”Dacă starea de alertă se va prelungi, nu cred că vom avea voie să ne facem jocurile de pregătire și nu-mi imaginez că cineva poate să intre într-o competiție oficială fără niște jocuri de verificare. În al doilea rând, în acest moment, jucătorii nu sunt nici la o capacitate fizică nici măcar pentru jocuri de pregătire. Noi am stabilit inițial, pe hârtie, că săptămâna viitoare vom avea meciuri cu Reșița, dar sunt convins că nu le vom putea desfășura. Nici nu cred că ar fi utile, pentru că, cel puțin noi, am făcut mai mult antrenamente pe stadion și am intrat cu 10 zile mai târziu în sală. Probabil că aceste jocuri vor fi amânate sau contramandate, în funcție de ce decizii se vor lua”, a mai spus Caba.

foto: facebook.com/scmpolitehnica

LĂSAȚI UN MESAJ