DISTRIBUIȚI

SCM Timișoara continuă să oficializeze mutările, după ce l-a readus acasă pe timișoreanul Alexandru Olah. Clubul i-a mai adus pe Nikola Gajic, Lewis Dolphin Stallworth IV  și pe Cristian Mocrițchi, care revine la Timișoara după un sezon.

Clubul nu a dat informații despre lista completă de plecări, dar putem presupune că nici dintre străinii din sezonul trecut nu vor rămâne prea mulți. De altfel, conducătorul de joc cu cele mai multe minute și realizări, Troy Franklin, a semnat în Turcia. Deocamdată, au venit jucători din alte țări pe posturile 1 și 2. Nikola Gajic este fundaș, are 29 de ani, iar sezonul trecut a jucat la BCM U Pitești, astfel că e cunoscut iubitorilor baschetului românesc. A mai jucat la Jacksonville Juco (SUA), Stephen F. Austin State University (SUA), OKK Spars Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), Sixt Primorska (Slovenia), BC Igokea Aleksandrovac (Bosnia-Herţegovina) şi Helios Suns Domzale (Slovenia). ”Sunt foarte bucuros că voi evolua la SCM Timişoara. Toată lumea vorbeşte despre frumuseţea acestui oraş şi despre faptul că are suporteri grozavi care iubesc baschetul. Vom lupta cu toate puterile, vom da totul pentru a obţine rezultate pozitive”, a declarat Gajic, care este sârbo-bosniac.

Pentru postul de conducător de joc a venit americanul Lewis Dolphin Stallworth IV. Jucătorul are 24 de ani, măsoară 1,85 metri, vine din California, iar în sUA a mai jucat la UTEP Miners, Citadel Bulldogs şi Texas-RGV Vaqueros. Sezonul trecut a fost primul său sezon în afara țării sale, la Zaporizhye, în Ungaria, cu medii de 4.7 puncte, 3.3 recuperări, 4.3 pase decisive, pentru 12.7 la eficiență. ”Sunt încântat să evoluez pentru SCM Timişoara în cel de-al doilea meu sezon la nivel profesionist. România este o ţară frumoasă, un loc grozav în care să locuieşti, iar campionatul de aici are echipe care joacă împotriva unor formaţii de top din Europa. Antrenorul Dragan Petricevic şi ceilalţi componenţi ai staff-ului mi-au oferit şansa de a semna cu Timişoara şi de a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor acestei echipe. Am speranţa că ne vom ridica la cel mai înalt nivel. Antrenorul şi-a exprimat încrederea în mine ca jucător şi mi-a prezentat o oportunitate de a face un pas mare în carieră după sezonul petrecut în Ucraina. Abia aştept să vin în România şi să încep munca, să ajut la obţinerea unor performanţe importante. Ne vedem în curând!”, a spus americanul.

Altfel, o mutare importantă s-a făcut și la capitolul români U23, acolo unde Timișoara a rămas fără Bogdan Popa, ajuns la Pitești, în condițiile în care și Alexandru Coconea era pe picior de plecare. Arădeanul ajuns la 20 de ani a plecat în urmă cu un an de la Timișoara, la CSM VSKC Miercurea Ciuc. Mocrițchi are 1,87 și poate juca pe posturile 1 și 2. ”Mă bucură revenirea mea pe Bega, aici fiind mediul în care am crescut de la junior la senior. Am încredere în tot colectivul și în faptul că sub comanda antrenorului Dragan Petricevic vom face un sezon cât mai bun, bineînțeles, și cu ajutorul fanilor. Consider că sezonul petrecut la  Miercurea Ciuc a fost un pas înainte în cariera mea, având mai multe minute acumulate și simțind că am un rol în echipă. Țin să-i mulțumesc pe această cale antrenorului Laszlofy Botond pentru încrederea și sprijinul pe care mi le-a acordat. Așteptăm lumea în număr cât mai mare la sală, să vină să își susțină leii. Hai, leii!”, a declarat Cristian Mocrițchi.

Echipa va reveni la pregătire din 20 august. Primele zile vor fi dedicate testelor medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ