DISTRIBUIȚI

Programul de pregătire al Ripensiei este deja puțin dat peste cap după ce două amicale au fost anulate și al treilea e ca și anulat. Echipa a jucat un joc-școală sâmbătă, la Buziaș. Antrenorul recunoaște că situația nu e tocmai grozavă. De asemenea, despre transferuri, deocamdată, Petruescu spune că noi jucători nu se alătură echipei.

Jocul-școală a fost împărțit în două reprize de 30 de minute. Echipa I s-a impus cu 2-1 în fața echipei II. Denis Golda a deschis scorul în minutul 19, cu un lob peste portar. Tot el a marcat din 8 metri în minutul 36. Diferența a redus-o Neagu în minutul 40, din penalty.

Echipa I: Mociu (Păduraru) – A. Macrițchii, Lalic, Apro, Benea – Stoi, Tudor, Tudorache – Urvanțev, Golda, Vasluian.

Echipa II: Velcea (Dobre) – Maric, Țieranu, Burdeț, Sturzu – V. Macrițchii, Gladun, Neagu – S. Dan, Popovici, Sîrbu.

În situația dată, în care adversarii nu se testează de coronavirus, singura soluție sunt aceste jocuri-școală. ”Din păcate, am fost nevoiți să ne adaptăm din mers. Programul de jocuri de pregătire suferă în continuare modificări din cauza situației existente la nivel mondial, nu neapărat național. Va trebuie să găsim soluții. Din păcate, suntem nevoiți să înlocuim jocurile de pregătire cu jocuri-școală. Dar, una peste alta, sunt foarte mulțumit de efortul pe care l-au făcut băieții în această dimineață. Se vede că au poftă de joc, chiar dacă le lipsește oarecum prospețimea, pentru că suntem în plină perioadă de acumulări fizice. Deocamdată am anulat două jocuri, probabil că vom fi nevoiți să-l anulăm și pe cel de-al treilea cu UVT. Îl vom înlocui tot cu un joc-școală”, a spus Cosmin Petruescu.

În 29 iulie, primul adversar va fi U Craiova 1948, iar antrenorul nu ar fi vrut să înceapă cu un adversar așa de tare. ”Primul joc va fi cel cu Universitatea Craiova. Din punct de vedere al succesiunii metodice în alegerea jocurile de pregătire, nu prea este în regulă, pentru că întâlnim o echipă din același joc cu noi și din punctul meu de vedere, într-o etapă a pregătirii mai avansată. Din păcate, opțiunile noastre sunt limitate, nu sunt foarte multe echipe care au reușit să facă testarea covid și atunci suntem nevoiți să ne adaptăm din mers și să găsim soluții.  Mă bucur că am parte de colegi profesioniști în staff. Am găsit și vom găsi cele mai bune soluții. Va trebui să ne adaptăm. E o situație un pic mai atipică din cauza faptului că nu reușim să jucăm împotriva unor alte echipe. Dar, din punct de vedere al nivelului la care ne aflăm, din punct de vedere al pregătirii, cred eu că suntem în grafic”, a mai spus antrenorul.

Pentru noile transferuri, clubul mai are de așteptat. ”Suntem în discuții avansate cu mulți jucători. Unii dintre ei sunt sub contract cu echipele, alții sunt angrenați în jocurile oficiale, pentru că încă nu s-a încheiat ediția anterioară de campionat. Căutăm soluții și suntem în permanent contact. Tot ce pot să-i asigur pe susținătorii Ripensiei e că la ora actuală se lucrează pe toate planurile. Atât la nivel de infrastructură, cât și la nivel de transferuri. Știm exact pe ce posturi avem nevoie de jucători, ce profiluri de jucători ne dorim și sperăm să-i avem cât mai repede alături de noi. Chiar dacă la ora actuală sunt în perioadă competițională , aș dori să-i avem cât mai repede la echipă ca să putem să-i integrăm”, a explicat antrenorul.

Pentru viitorul sezon, cu 23 de echipe, Petruescu ar vrea două serii, doar ca soluție de compromis. ”Cred că cea mai bună variantă e cu două serii pe criterii geografice, ținând cont de faptul că nu cred că se va reuși startul noului sezon la data preconizată. Și atunci, fiind un număr foarte mare de echipe automat sunt și foarte multe jocuri. O situație de compromis ar fi de opta pentru două serii, ținând cont de deplasările pe care le-am avut și numărul de jocuri. Dar, per ansamblu, eu sunt adeptul unui număr de jocuri la nivel de Liga 2. Dar va trebui să facem cu toții un compromis la nivel național pentru a duce cu bine acest sezon”, a adăugat antrenorul.

Ripensia stă la Buziaș în cantonament până în 24 iulie.

foto: ripensiatimisoara.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ