DISTRIBUIȚI

După trei luni de când a început montarea spitalului de campanie din banii MApN, în sfârșit, acolo vor ajunge și bolnavi cu forme ușoare de coronavirus. Prefectura Timiș anunță operaționalizarea spitalului, care reprezintă secția de Infecțioase a Spitalului Militar Timișoara.

Deși spitalul era ridicat demult, legat la utilități și cu aparatură adusă, mai era nevoie de un Ordin de ministru pentru a se duce acolo cazurile ușoare de covid-19. ”A fost  semnat Ordinul ministrului sănătății privind completarea anexelor Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și faza II și a Listei cu spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2. Ordinul urmează ca,  în cursul zilei de astăzi, să fie publicat în Monitorul Oficial al României”, informează Prefectura Timiș.

Practic, miercuri, 22 iulie, va fi prima zi în care se internează bolnavi. ”Astfel, de mâine urmează să se operaționalizeze Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara – Sistemul medical modular de izolare și tratament, amplasat pe stadionul CFR”, se arată în același comunicat de presă. La spitalul de campanie sunt 54 de paturi și alte patru paturi de ATI, necesare în caz că vreun bolnav va avea nevoie, în caz de agravare bruscă a stării sale.

În acest moment, în Timiș, bolnavii de coronavirus sunt internați la Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul CFR, Spitalul Municipal din Lugoj, Spitalul de Psihiatrie Gătaia și la Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal, din Complexul Studențesc.

LĂSAȚI UN MESAJ