Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș anunță că la data de 13 iulie s-a trimis în judecată un dosar cu doi inculpați, o femeie și un bărbat,pentru evaziune fiscală. Practic, prin firma ce avea ca obiect de activitate livrarea de produse din carne, s-a produs o evaziune fiscală ce depășește un miliard de lei vechi.

Au fost trimiși în judecată acționarul unic și administratorul societății, pentru operațiuni menite să prejudicieze bugetul de stat. ”În rechizitoriul Întocmit, procurorii au reținut că în cursul anului 2014, inculpata B.C.M. în calitate de asociat unic și administrator de drept al SC Lengyel Andy SRL și inculpatul R. I.F. administrator de fapt al aceleiași societăți, au omis înregistrarea în evidența contabilă a societății a mai multor operațiuni comerciale reprezentând livrări produse carne către un număr de trei societăți comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în cuantum de 167.043,58 lei, din care suma de 166.966,17 lei reprezintă TVA, iar suma de 77,41 lei impozit pe profit”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Dosarul a fost trimis în judecată, iar până la o sentință, cei doi inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție. Conform datelor disponibile online, firma din dosar are sediul în Timișoara, pe strada Țebea.

LĂSAȚI UN MESAJ