În al doilea an consecutiv, la Timișoara va avea loc o etapă a competiție Women Rally, singura întrecere de automobilism din România dedicată exclusiv femeilor. Pandemia a afectat competiția organizată de Laura Savu, dar chiar și așa, în acest an, numărul participantelor de la Timișoara va fi la fel ca cel de anul trecut, la prima ediție.

Competiția este organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și are trei etape în acest an, la fel ca în 2019. prima etapă este cea de la Timișoara, după care, la final de august, raliul femeilor va avea loc la București, iar în octombrie, competiția se încheie cu etapa de la Cluj, orașul organizatoarei. Sunt înscrise 37 de concurente, pilot și copilot, plus alte trei mașini de securitate, care vor fi pilotate de Laura Savu și de cele două ambasadoare, pilotul de drift Ramona Rusu și pilotul de raliuri Cristian Oprea, fondator Femei în Motorsport. În total, 30% dintre participante provin din Timișoara, iar lista include mașini din 11 județe.

Vor veni și câștigătoarele claselor 1, 2 și 3 de anul trecut. ”În condițiile în care ne aflăm, am reușit să organizăm prima etapă pentru că am găsit aici susținere, am găsit oameni minunați care au fost alături de acest eveniment inedit și unic în România. Așteptările mele au fost mai mari înainte de pandemie, dar 40 de mașini este un număr bun. Sunt sigură că anul viitor vom avea peste 70 de mașini”, a precizat organizatoarea Laura Savu. Din cauza pandemiei, anul acesta nu a mai fost posibilă organizarea etapei de la Alba Iulia, care s-a rfi organizat în premieră.

Se va concura la patru clase: clasa 1, cu motoare sub 1600 cmc, clasa 2, între 1600 și 2000 cmc, air clasa 3, cu mașinile cu motor peste 2000 cmc, la care se adaugă clasa mașinilor electrice, o premieră în acest an, cu ajutorul partenerilor raliului. Se va face și un clasament Open, și pentru toate clasele, dar și clasamentul general, se punctează în toate etapele, astfel încât la final de sezon să existe campioane. Vineri de la ora 16 totul începe cu un briefing pentru concurente, iar de la ora 19, în Piața Huniade se dă startul festiv, la care vor fi prezentate concurentele.

Sâmbătă, competiția începe la roa 10, în parcarea Shopping City Timișoara. vor fi două manșe, fiecare cu două ture de traseu. Prima va fi precedată de manșa de recunoaștere. Între timpii concurentelor se va face o medie. Manșa a doua e programată să se termine la ora 16. La ora 18 se dau rezultatele. Seara urmează dineul festiv, cu o licitație caritabilă, de unde donațiile vor ajunge la Asociația Little People Romania, care se ocupă de copiii bolnavi de cancer.. Duminică, concurentele vor vizita un domeniu viticol.

foto: https://www.facebook.com/womenrally/

 

LĂSAȚI UN MESAJ