Podul Jiul, una dintre promisiunile de ani de zile ale primarului Robu, poate să se construiască. Consilierii locali timișoreni au votat miercuri, la o ședință de îndată pentru care presa nu a primit notificare, pentru declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor din zona unde va fi unul dintre picioarelor podului.

Practic, acest lucru ar urma să deblocheze proiectul. Podul Jiul va fi construit în continuare străzii Jiul, și va lega strada Circumvalațiunii, pe sub pasajul Jiul, de zona de după Spitalul CFR, înainte de podul pietonal de pe strada Ady Endre. Construcția noului pod presupunea ca proprietățile private din calea obiectivului să fie despăgubite. În acest caz, într-o situație tipic românească vorbim de o bază sportivă în ruină, fosta bază Constructorul, unde se află un fost teren de handbal cu tribune, un bazin de înot cu cabine, dar și o platformă de beton pentru plajă, unde pe vremuri, timișorenii mergeau la ștrand, în zona în care se mai aflau și ștrandurile Voința și Uszoda, care se afla pe malul celălalt.

Deoarece a fost vorba de o ședință de îndată convocată din nou mai mult decât intempestiv, nu toți aleșii locali au intrat în direct, pe Internet, să voteze proiecte. Pentru că o expropriere este un proiect de patrimoniu, legal, era nevoie de 19 voturi pentru ca proiectul să treacă. S-a ajuns la acest număr după ce fiecare consilier intrat în conferință online a spus oral votul său, iar președintele ședinței, viceprimarul Dan Diaconu i-a sunat (fiind puși pe difuzor) pe consilierii Laura Chindriș și Ioan Szatmari, ca să se strângă cele 19 voturi. Primarul a intervenit și el cu rugăminte să se voteze, pentru că…se apropie concediile.

Exproprierea avea deja terenul pregătit din februarie, când s-a votat în consiliul local Comisia de Negociere cu Terți. ”Ne chinuim demult să construim Podul Jiul și din diverse motive am stat pe loc. Acum am stat pe loc din niște probleme de proprietate și suntem pe cale să le rezolvăm. Suntem proprietari ai terenului, dar nu putem beneficia de el câte vreme acolo sunt niște construcții în paragină. Singura modalitate prin care putem intra în posesie și sp putem utiliza terenul este să facem această expropriere”, a spus Robu, în ședința de consiliu local.

Conform raportului de specialitate atașat proiectului de hotărâre de consiliu local, construcțiile în ruină de pe terenul aflat pe coridorul de expropriere este de 341.230,00  de lei (70.680,00 de euro), fără TVA.

foto: adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ