DISTRIBUIȚI

O cantitate mare de lapte stătea în depozitul producătorului Sim, la Orțișoara, de când s-au suspendat cursurilor din cauza pandemiei, în data de 11 martie. De miercuri, există în sfârșit cadrul legal la nivel național ca laptele să ajungă la persoane mai nevoiași, anunță Prefectura Timiș.

Guvernul României a adoptat miercuri o Ordonanță de Urgență care permite redistribuirea stocului de lapte, corn sau mere care ar fi trebuit să ajungă la elevi dacă nu venea pandemia. Produsele urmează să fie distribuite către organizaţii umanitare, unităţi sanitare, de asistenţă socială, de îngrijire şi asistenţă medico-socială sau în favoarea beneficiarilor  venitului minim garantat. Există mai multe condiții pentru ca produsele să fie redistribute: să fi fost în stocul furnizorului la 11 martie, să fi fost fabricate sua cumpărate pentru a ajunge în școli, să aibă caracteristicile prevăzute în acest sens, să fie gata de consum fără ale cheltuieli suplimentare (doar merele pot fi spălate și ambalate), să fie inventariate și să nu fie expirate.

O mare parte a laptelui din Timiș era aproape de expirare. Săptămâna trecută, Prefectura Timiș a anunțat că o parte dintre produse s-au distribuit prin Fundația Crucea Roșie Filiala Timiș. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, s-a și filmat în depozitul Sim, între tonele de lapte ce nu a mai ajuns la elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ