Timișoreanul Vlad Neaga are parte de un an 2020 foarte bun, chiar dacă calendarul competițional din motorosport a fost decalat din cauza pandemiei de coronavirus. Pilotul a fost cel mai bun și în primele etape ale Campionatul Național de Supermoto.

Primele două etape ale competiției au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Arad, pe circuitul Vik Power. Vremea capricioasă, cu episoade de ploaie, nu a făcut ca spectaculozitatea curselor să fie alterată. Calificările au avut loc vineri și sâmbătă, iar Vlad Neaga nu a avut nicio problemă să se impună în pole-position în ambele etape. Tânărul legitimat la VN Motorsport Racing Team a câștigat ambele runde. Timișoreanul are deja o mare experiență și palmares la Supermoto, deoarece are deja cinci titluri de campion la clasa SOpen și se pare că se apropie și de al șaselea.

Neaga a fost surprins de participarea în număr mare la Arad. ”Am fost plăcut surprins de numărul mare al piloților care au participat în acest weekend, atât seniori, cât și juniori, ceea ce reprezintă un semnificativ salt calitativ în acest sezon. Supermoto este un sport complex și spectaculos, atât pentru cei care îl practică, cât și pentru privitori. Este un sport care mi-a oferit multe satisfacții și totodată m-a propulsat spre motociclismul viteză. Cu siguranță merită mult mai multă atenție și susținere, iar faptul că cei mici vin din urmă mă face să cred că acest sport are deja un viitor asigurat”, a declarat pilotul.

Timișoreanul se va odihni după succesele de la Supermoto, deoarece în acest sfârșit de săptămână concurează în Campionatul MotoRC, pe  circuitul MotorPark România. După primele două etape, bănățeanul e lider cu 50 de puncte la clasa Stock 1000

LĂSAȚI UN MESAJ