DISTRIBUIȚI

În stilul de comunicare profund defectuos pe care îl face de la începutul pandemiei, DSP Timiș a anunțat o listă de șapte focare de coronavirus care mai sunt active în județ. În Făget, numărul de cazuri e în creștere, iar instituția nu a nominalizat clar focarele stinse.

În Timiș, astăzi sunt 169 de bolnavi de coronavirus internați, fără nicio externare la cerere în ultimele 24 de ore. Nouă bolnavi sunt internați la ATI dintre cei 169. DSP Timiș transmite că în ultimele 24 de ore a demarat 31 de anchete epidemiologice. Tot în ultimele 24 de ore s-au procesat 2.396 de teste. Trebuie spus că de la început de pandemie, au murit 67 de timișeni infectați cu SARS-COV-2, iar numărul cadrelor medicale infectat a ajuns la 134, de la debutul pandemiei, din urmă cu cinci luni. La această dată sunt în supraveghere șapte focare de coronavirus, după ce cel de al Spitalul Municipal Timișoara, cu 15 infectați, Spitalul CFR Timișoara, cu nouă cazuri, și o unitate economică (fabrica Hella din Lugoj)  au fost declarate stinse.

Cel mai mare focare rămâne cel de Smithfield, cu 174 de infectări confirmate. La Făget, localitate plasată de duminică seara în carantină, alături de localitățile Bichigi, Temerești și Colonia Mică, există 52 de infectări, inclusiv două decese ale localnicilor. Spitalul de Psihiatrie Gătaia, cu 12 cazuri, e tot în supraveghere, la fel ca focarul de la Gottlob, cu 11 infectări. Un focar este și la un centru de îngrijiri paliative (de fapt, spitalul Oncohelp, care face și multe ale lucruri), unde au apărut zece cazuri. De asemenea, rămâne activ și focarul de la Spitalul Premiere, unde au fost șase cazuri, dar și de la Zoppas Sânnicolau Mare, unde au fost trei cazuri de infectare.

La Făget, unde carantina va mai dura până la 9 august, DSP a dispus mpsuri. ”În vederea efectuării anchetei epidemiologice DSP Timiș a nominalizat o persoană responsabilă, care împreuna cu o echipă de specialiști analizează și implementează măsurile sanitare impuse de situație. Pentru un plus de siguranță, în zona respectivă. s-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor publice. S-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localității care au fost cooptati cu contactarea și monitorizarea din punct de vedere medical a contacților izolați la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă;”, transmite DSP Timiș.

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Timiș funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0770849869, unde cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19 iar în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI Timiș au fost alocate două numere de telefon mobil 0770849869 și 0770849705, precum și o adresă de email covid.timis@gmail.com, pentru a veni în sprijinul cetățenilor județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ