DISTRIBUIȚI

Deocamdată, ASU Politehnica a rămas cu cele două cazuri de coronavirus confirmate în lot, Mario Contra și Raul Vidrăsan. După confirmarea infectării celor doi tineri fotbaliști, o parte din lotul alb-violeților a fost retestat pentru coronavirus, urmînd ca pentru ceilalți, testul să fie amânat. Situația dată a dus la anularea a altor două amicale ale timișorenilor.

Sursa infectării a fost mai mult ca sigur portarul Mario Contra, care are mai multe cazuri confirmate în familie. Mijlocașul Raul Vidrăsan a avut contact cu el și s-a îmbolnăvit și el. Mario Contra a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” după ce anterior testării, a avut și febră, care i-a trecut după un tratament. Raul Vidrăsan a fost internat la Spitalul Căi Ferate Timișoara, spital-suport. Ambii au primit dreptul la externare după 48 de ore, dar trebuie să rămână în autoizolare la domiciliu. Mario Contra nu s-a dus la antrenament din 20 iulie, dar clubul s-a mai pregătit și în 21, cu Vidrăsan prezent într-un grup separat, conform site-ului clubului! Informațiile sunt că ambii aveau simptome de duminică, dar echipa s-a mai antrenat două zile.

Joia trecută, au fost testate 19 persoane. Pe lângă cei doi jucători pozitivi, au mai fost testați 17 jucători și membri ai staff-ului, inclusiv antrenorul Octavian Benga, ale căror teste au ieșit negative. Dintre ei, 11 au fost stabiliți că sunt contacți direcți ai lui Contra. Clubul spune că aceste persoane sunt în izolare la domiciliu. Restul lotului și staff-ul urma să facă testul astăzi. Cum la prima testare de după reunire s-au făcut teste pentru 34 de oameni, reiese că mai era vorba de 15 oameni. Testarea se va face abia peste o săptămână. ”Jucătorii şi componenţii staff-ului echipei noastre, care nu efectuaseră testarea pentru depistarea noului coronavirus joia trecută, nu au mai făcut o nouă testare ieri. Recomandarea DSP Timiş e ca următoarea testare pentru COVID-19 să aibă loc, pentru a fi relevantă, la 10-12 zile de la ultimul contact cu ultimul jucător depistat pozitiv. Tot lotul echipei noastre, împreună cu staff-ul şi personalul conex, va efectua o nouă testare luni, 3 august”, se arată pe site-ul clubului.

Această situație, în care doar o parte din lot revine la antrenamente, face ca amicalele echipei de săptămâna aceasta să se anuleze. Poli urma să joace în 29 iulie cu CSC Dumbrăvița, iar în 1 august cu Viitorul Pandurii. Cele două amicale au fost anulate. ”Ceilalţi, care nu au avut contact direct, conform legislaţiei în vigoare, îşi continuă viaţa normală, de mâine pot face antrenamente. Ne consultăm cu DSP-ul în tot ceea ce facem! După ce facem testele lunea viitoare şi după ce ne consiliem cu cei de la DSP vom şti ce avem de făcut legat de restul antrenamentelor, modul de desfăşurare al lor sau, eventual, disputarea unor jocuri amicale”, a declarat directorul sportiv Marius Cociu pentru site-ul clubului.

Anterior, aSU Poli mai anulase două amicale. Primul ar fi fost cu propria grupă de juniori născuți în 2003, care va evolua la Fortuna Becicherecu Mic. Juniorii nu au fost testați pentru coronavirus, iar meciul nu a mai avut loc. De asemenea, la câteva zile de la depistarea cazurilor s-a anulat și amicalul programat cu CS Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ