DISTRIBUIȚI

Cei care doresc să fie profesori, învățători sau educatori în județul Timiș au susținut astăzi examenul de Titularizare. În județ au fost disponibile 3316 de posturi, dar dintre acestea, doar 156 de titular la catedră. Examenul a decurs fără probleme deosebite.

Din cei 1086 de candidați înscriși la cele patru centre de examinare, s-au prezentat 967, adică o prezență de 88,96%. Asta înseamnă peste șase candidați la un post de titular la catedră. Dintre aceștia, 63, adică 6,51%, s-au retras din motive personale, iar 10,95%, adică 119 nu s-au mai prezentat la examen deloc, conform datelor transmise după multe ore de la încheierea examenului de Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Nu au fost probleme deosebite, în sensul că niciun candidat nu a încercat să copieze și nimeni nu a avut peste 37,3 grade Celsius temperatură. Numărul candidaților a depășit numărul de posturi totale scoase la concurs, dar chiar și așa, e de peste șase ori mai mare ca numărul de posturi de titular.

Doar 156 de posturi sunt titularizabile în Timiș, dintre care 134 în mediul urban și 22 în mediul rural. În total, vorbim de 3136 de posturi, dintre care 2980 sunt vacante sau rezervate și propuse pentru ocuparea pe perioadă determinată. Dintre acestea, fără normă de titular, 1905 sunt în mediul urban, iar 1231 sunt în mediul rural. Dintre posturile titularizabile, cele mai multe sunt pentru învățător (predare limba română),, adică 24, în timp ce 23 sunt de profesor de Educație fizică, iar 22 sunt de educatoare, cu predare în limba română. La posturi vacante, sunt 234 de posturi la Educație fizică, 179 pentru învățători (română) și 176 de educator (română).

Dintre candidații din Timiș, cele mai multe înscrieri, 193, au fost pentru postul de Educator, urmată de Învățător, 134 de candidați, și Educație fizică și sport, 112 candidați. Proba a început azi dimineața la ora 9 și candidații au avut patru ore la dispoziție să rezolve subiectele. Primele rezultate se vor afișa la data de 4 august, la centrele de concurs, la sediul IȘJ Timiș și pe site-ul instituției. Contestațiile se pot depune până în 5 august, ora 12. Rezultatele finale urmează să fie afișate în 11 august.

La Titularizare, este nevoie de minimum nota 7 pentru un post plin și 5 pentru cel de suplinitor. Repartizarea urmează să se facă în 12-14 august pentru posturile de titular, pe perioadă nedeterminată, iar în 19028 august se vor repartiza posturile pe perioada determinată. Examenul s-a dat anul acesta mai târziu, fiind amânat de MEC din cauza pandemiei.

foto: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ