DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a alocat 2,5 milioane de lei pentru Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen. Banii vor fi folosiți pentru cumpărarea unui software care va fi folosit pentru diagnosticarea tumorilor maligne, dar și schimbul de informații cu sârbii, în cadrul unui proiect transfrontalier aflat în derulare.

Mai precis, este vorba de proiectul ”„Romania Serbia inițiativa comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră în vederea îmbunătățirii diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne”, finanțat prin programul de cooperare transfrontalieră IPA, pentru România și Serbia. Scopul proiectului este îmbunătățirea procedura de diagnosticare și tratament al tumorilor maligne. Acum, proiectul a ajuns în a doua fază și primește o nouă finanțare, de data aceasta din banii județului.

În prima fază, Consiliul Județean Timiș a alocat 10 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente medicale. Acum, CJT a semnat un protocol cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara pentru a da alți 2,5 milioane de lei pentru achiziționarea unui software, care va permite schimbul rapid de informații între medicii români și cei sârbi, pentru diagnosticarea li tratamentul bolnavilor de cancer.

Banii provin din rectificarea de buget votată în urmă cu o săptămână. Valoarea totală a proiectului transfrontalier este de 12 milioane de lei. Spitalul General Požarevac  este coordonatorul proiectului, în parteneriat cu Ministerul Sănătății din Republica Serbia, Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Județean din Reșița.

Tot la rectificarea de buget s-au votat bani pentru un compartiment de Oncologie la Județean. Recent, managerul spitalului, Raul Pătrașcu, preciza că ar dori înființarea unei secții de Oncologie la Județean. Institutul OncoGen se află în subordinea Spitalului Județean.

foto: facebook.com/dobra.calin.ionel

 

LĂSAȚI UN MESAJ