DISTRIBUIȚI

În mare parte, perioada de înscriere, admitere și confirmare la Universitatea de Vest din Timișoara a ajuns la final. Instituția de învățământ superior anunță creșteri la nivelul studenților înscriși, atât la ciclul de licență, cât și la cel de masterat. Cea mai „vânată” specializare a fost Informatica, cu 13 candidați pe loc.

Admitere s-a desfășurat în acest an exclusiv online, iar numărul de înscrieri a crescut foarte mult. La licență, anul acesta s-au înscris  peste 8500 de candidați, față de 6000 în 2019. La masterat au fost 1500 de înscrieri, față de 1400 anul trecut. Peste 4500 dintre ei vor începe studiile din toamnă la UVT. Asta în condițiile în care admiterea la masteratele de la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept și Facultatea de Educație Fizică și Sport vor avea loc în toamnă. Procedura de admitere s-a deschis din 12 mai, pe o platformă special creată în acest sens.

Rectorul salută faptul că a crescut numărul înscrierilor. ”Datele intermediare cu privire la numărul înscrierilor din acest an confirmă că am reușit pe deplin ceea ce ne-am propus. După o perioadă de pregătire a admiterii extrem de intensă, în care efortul comunității noastre academice a fost dedicat obiectivului de a le oferi candidaților toate facilitățile necesare admiterii online, iată că răspunsul tinerilor este plin de încredere, numărul de înscrieri fiind semnificativ, în condițiile scăderii permanente a cifrelor de școlarizare din învățământul preuniversitar. Avem porți deschise online, în continuare, și în sesiunea de admitere din septembrie”, spune Marilen Pirtea.

Cea mai căutată specializare a fost Informatica, cu 13 candidați pe un loc, unde s-a intrat la buget cu ultima medie 9,65. La Psihologie au fost 11 candidați pe un loc, cu 9,50 ultima medie de admitere. Căutată a fost și Kinetoterapia și motricitatea specială, unde au fost opt candidați pe un loc și ultima medie de admitere la buget a fost de 9,27. ”Bătaie” a fost și la Resurse Umane, cu șapte candidați pe loc și ultima medie la buget de 9,61. Șase candidați per loc au fost la Comunicare și relații publice, und eultima medie la fără taxă e de 8,95.

Informatica economică a avut cinci candidați pe loc, cu 9,31 ultima medie la buget. La Educație fizică și sportivă au fost 5 candidați per loc, cu ultima medie de admitere la fără taxă de 8,70. La Matematică informatică s-a intrat la buget cu ultima medie 9,65, deoarece au fost cinci candidați pe un loc. În fine, la Drept au fost patru candidați pe loc, cu ultima medie 9,33.

Cei mai mulți studenți admiși sunt la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, cu aproape 850 de noi studenți, la Facultatea de Matematică și Informatică, cu aproape 600 de candidați admiși, urmate în ierarhie de Facultatea de Sociologie și Psihologie, cu aproape 600 de noi studenți, și de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, cu aproape 300 de candidați admiși.

UVT a oferi la cele 11 facultăți ale sale 75 de programe de studiu la ciclul de licență și 80 la masterat. De asemenea, sunt disponibile 22 de programe de studii doctorale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ